A 7 legjobb török étel egy kalap alatt

Ha Törökországban jártok, a következő ínyenc ételeket mindenképp kóstoljátok meg, vagy készítsétek el otthon! Mutatunk pár szuper receptet!

Manti

Ez az étel első látásra a raviolira emlékeztet, de ez a török tésztaféle egyedülálló mind ízében, mind állagában. A kis, marha- vagy birkahússal töltött batyukat megfőzik vagy kisütik, joghurttal és fűszerezett olvasztott vajjal, gyakran több fűszerrel együtt tálalják.

Menemen

Ez az étel a hagyományos török reggeli alapeleme. Az étel pirított zöldségekből és sült tojásból áll, gyakorlatilag a lecsó török megfelelője.

Köfte

Jellemzően pogácsává vagy golyóvá formázzák. Általában marhahúsból vagy birkahúsból, párolva készítik. Szósszal, szendvicsben vagy salátával, natúr joghurttal fogyasztják.

Börek

Ez egy ínyenc török tésztaféleség. Legnépszerűbbek a darált hússal, spenóttal és sajttal töltött variációi. A leveles tésztát többnyire darabokra vágva, egyenként töltik.

Baklava

Mogyorós, szirupos, tésztás édesség. A legjobb, ahogy Törökországban készítik! Gyakran darált pisztácia kerül a tetejére. A baklava édes süti, amit frissen kell fogyasztani!

Pide

A gyakran “török pizzának“ is nevezett étel valójában egy csónak alakra formázott lapos kenyértészta, amelyre darált húsos vagy spenótos-sajtos feltét kerül.

Kebab

Tipikus török szendvics, lassan sült bárány-, csirke- vagy marhahúsból. Zöldségekkel, fűszerekkel és (Európában) fokhagymás joghurttal készül.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek