A 7 legjobb morzsa- és romlásmentes kaja a kocsiba, ha utazik a család

Ha utaztok, nagy a család, és a gyerekek ötpercenként éhesek vagy nasiznának, akkor segítünk, hogy mindenkinek jó legyen.

Nyár van, a családok útra kelnek, és ahhoz, hogy az ötpercenként elhangzó "éhes vagyok" kérdés felcsendüljön, elég, ha egy gyerek van az utastérben. Hogy ti se kapjatok idegbajt szülőként, a táplálkozás minősége is kielégítő legyen (azaz a csoki-csipsz duót kikerüljük), és a kocsi se legyen tiszta morzsa valamint kajaszag, mi ezeket ajánljuk.

(Természetesen kikerülhettek minden problémát azzal, hogy mindig megálltok enni és kocsin kívül morzsázni, vagy ha hűtőládát visztek, hiszen abban akár osztrigát vagy cigánypecsenyét is cipelhettek, de ezt a 2 opciót most mellékesnek tekintjük.)

via GIPHY

1. Kölesgolyó

Az egészségesebb megoldás, ha ragaszkodunk a csipsztematikához, és ami fontos, hogy EGY harapásra (bekapásra) letudható, azaz jobb esetben nem morzsáz.

2. Házi müzliszelet

Egészséges, már ha nem cukrozzuk túl, nem esik mindenfele, alakíthatod a gyerekek kénye-kedve szerint, és tápláló is. Tökéletes nass.

Zabsüti müzlivel PeZsuRitól

Imádom a müzlit, a zabpelyhet... és imádok este a tv előtt nassolni... ezért született ez a sütiféle... nagyon egészséges, jó az emésztésnek és finom is :-)

3. Golyók

A golyóforma nasi (az egy falat végett) mindig beválik - lehet édes vagy sós, a lényeg, hogy a kókuszreszeléket a szemetelés miatt, a csokibevonatot pedig az olvadás miatt kerüljük.

4. Fasírtgolyók

Ugyanez húsból vagy zöldségből, fasírtként szintén jollyjoker - apró falatok a család minden tagjának.

Répás-burgonyás fasírt

A petrezselyemtől és a répától tavaszias lesz. Pirospaprikát nem teszek bele, mert akkor sok savat csinál. Ha lapos korongokat sütünk, akkor hamburgerbe is jó, de henger formára is ...

Sütőben sült tárkonyos fasírtgolyók

Sokáig nem próbálkoztam fasírt sütéssel, mert nagymamim csodálatos fasírtját semmi sem utánozhatja. Aztán rátaláltam Muci receptjére, ami mennyei és egyszerű, így neki köszönhetem, ...

Zöldborsós húsgolyócskák

Ha nincs idő nagy ünnepi fogást főzni, ezek a falatkák könnyen elkészíthetők. Nemcsak az ünnepi vendégjárásban, de más alkalmakkor is megvendégelhetjük a barátainkat ezzel az ...

5. Szendvics - okosan

A felvágottak többsége megizzad és megbuggyan a melegben több órán át, így inkább sült húsos, zöldségkrémes, fasírtos, szalámis/kolbászos megoldásokat ajánlunk. A tejtermékeket + a tojást inkább kerüljük!

Padlizsánkrém 13. - mézes

Néha, ha már a könyökünkön jön ki a vajas-sajtos-szalámis kenyér kombó, illetve a rántotta, virsli és társai, mindig beújítok valami szendvicskrém kreálmányt. Ez a krém is a ...

6. Magvak

Dió, mogyoró, kesu, pisztácia: ezek nagyobbak, és a szotyinál és tökmagnál jóval kevesebb szemetet hagynak maguk után - inkább ezt rágják, mint a mi fülünket!

7. Zöldség- és gyümölcsdarabok

via GIPHY

Közhely, de ha cuki csíkokra vagy kockákra vágod nekik a répát, zellerszárat, ubit, vagy az almát, körtét, dinnyét, barackot, banánt, ellesznek vele - egészséges is, és nem is morzsáz egyik sem!

És Ti miket visztek az útra?

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

fotócredit

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...