7 konyhai trükk, amit te is könnyedén bevethetsz

Az igazán jó konyhai trükkökből sosem elég, és ezeket most tényleg olyan praktikák, amiket érdemes kipróbálni!

Komoly bosszúságoktól kímélheted meg magad a konyhában, ha a birtokodban van pár szuper trükk. Hogy mire gondolunk? Okos zöldségtárolástól kezdve sütési praktikákon át számos dologról hiheted, hogy a lehető legjobban csinálod, aztán kiderül, hogy lehet még egyszerűbben is! Jöjjön most hét konyhai trükk, ami megkönnyíti az életed:

1. Hogy elkerüld az avokádó barnulását, tégy mellé egy negyed hagymát és zárható dobozban tedd a hűtőbe!

2. Ha túl sok sót tettél az ételbe, dobj bele egy padlizsánt vagy krumplit 10 percre – ez felszívja majd a sót.

3. Ha véletlenül nyitva hagytad a müzlisdobozt, és megpuhult a gabonapehely, újra ropogóssá teheted, ha kicsit berakod crisp fokozaton a mikróba vagy a sütőbe.

4. Nem tudod, hogy jó-e még a tojás? Dobd egy tál vízbe: ha lent marad a tál alján, friss, ha felúszik a víz tetejére, már nagyon régi!

5. Tegyél egy papírtányért a robotgép tetejére, így nem fog szétfröcskölni a hab.

6. Tartsd frissen a hagymát úgy, hogy megvajazod a nyitott oldalát.

7. Mielőtt felvágod a hagymát spricceld le vízzel, így nem fogsz könnyezni tőle!

Ezeket olvastad már?

via BuzzFeed

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...