7 konyhai trükk, amit te is könnyedén bevethetsz

Az igazán jó konyhai trükkökből sosem elég, és ezeket most tényleg olyan praktikák, amiket érdemes kipróbálni!

Komoly bosszúságoktól kímélheted meg magad a konyhában, ha a birtokodban van pár szuper trükk. Hogy mire gondolunk? Okos zöldségtárolástól kezdve sütési praktikákon át számos dologról hiheted, hogy a lehető legjobban csinálod, aztán kiderül, hogy lehet még egyszerűbben is! Jöjjön most hét konyhai trükk, ami megkönnyíti az életed:

1. Hogy elkerüld az avokádó barnulását, tégy mellé egy negyed hagymát és zárható dobozban tedd a hűtőbe!

2. Ha túl sok sót tettél az ételbe, dobj bele egy padlizsánt vagy krumplit 10 percre – ez felszívja majd a sót.

3. Ha véletlenül nyitva hagytad a müzlisdobozt, és megpuhult a gabonapehely, újra ropogóssá teheted, ha kicsit berakod crisp fokozaton a mikróba vagy a sütőbe.

4. Nem tudod, hogy jó-e még a tojás? Dobd egy tál vízbe: ha lent marad a tál alján, friss, ha felúszik a víz tetejére, már nagyon régi!

5. Tegyél egy papírtányért a robotgép tetejére, így nem fog szétfröcskölni a hab.

6. Tartsd frissen a hagymát úgy, hogy megvajazod a nyitott oldalát.

7. Mielőtt felvágod a hagymát spricceld le vízzel, így nem fogsz könnyezni tőle!

Ezeket olvastad már?

via BuzzFeed

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek