7 kávé 7 embertípus - Most kiderül, Te milyen személyiség vagy a kávéízlésed alapján

Rövid fekete a gasztrosznoboknak, ízesített kávé a tiniknek, és koffeinmentes azoknak, akik nem értik a kávé mibenlétét. Mindent tudunk rólad, ezt figyeld!

Tapasztalataink és barista ismerőseink elmeséléséből összegyűjtöttük neked, miről árulkodik a kávéízlésed. Keresgélj a típusok között!

1. "Egy eszpresszó lesz!"

Ha szereted a rövid feketét, valószínűleg erős személyiség és vezető típus vagy. Kedveled a tradíciókat, eltökélt, egyenes, de olykor merev és rugalmatlan vagy. Keményen dolgozol, egy percre sem lassítasz, ezért választasz olyan kávét, ami csak egy korty - hiszen élvezkedni nincsen idő. Ugyanakkor valószínűleg szereted a kávé intenzív ízét, ezért nem szeretnéd elnyomni ízfokozókkal. Ez dicséretes, de azért néha lassíts egy kicsit!

2. "Azthiszemegykapucsínótkérek!"

Nem vagy valami bátor lélek, ha ezt választod. Sőt, talán a kávét sem szereted igazán. Nehéz elképzelni, hogy neked kizárólag a cappuccino létezik, ha valaki egy kávézóban döntés elé állít, hogy válassz kávét magadnak a több mint tízféle típusból. Egyébként egy nagyon krémes kávéfajta sok tejhabbal és egy shot presszókávéval nem rossz választás, de néha próbálj ki mást is!

3. "Szójatejes, cukormentes, gluténfrí?"

Nem piszkállak, ha tényleg laktóz-inoleranciád, cukorbetegséged van vagy gluténérzékeny vagy. Itt most azokra gondolok, akik pusztán csak azért szívatják meg a kávézók dogozóit, mert egy új őrület után kapkodnak, vagy mélységesen lenézik a többi kávéfogyasztót. Idézem: ,,Képzeld Judit, láttam embereket cukorral inni a kávét stevia helyett, botrány!" Hát na. Nem kell mindig mások után menni, legyél önmagad, és mutasd meg, ki vagy te!

4. "Egy unikornis frappét léccike'!"

Karamellás, mézeskalácsos, csokis, kókuszos - az ízesítő szirupok tárháza kifogyhatatlan. Mondjuk tiniként, amikor életemben először a Starbucksban egyedül kértem magamnak egy Caramel Macchiatot, az maga volt a felnőtté válás. Azóta is szeretem és büszke is vagyok erre. Egyébként minden ízesített lötyi gyermeki lélekről árulkodik, és talán arról is, hogy csak azért iszol kávét, mert mindenki más is kávézik körülötted. Valld be, hogy nem is szereted a kávé ízét!

5. A komolytalan, keverős kávé

Munkás kávé? Dehogy is, csak tényleg két pillanat alatt készen van. Arra való, hogy meg legyen az illúziód arról, hogy meló előtt ittál egy kávét. Koffein és kávétartalmát megkérdőjelezném, de tűzoltásra megfelel. Ha te az instant kávét választod, igazi "megúszós" vagy, és talán egy kicsit lusta is. Ha viszont igazi kávéimádó vagy, kerüld ezt a kávéfajtát. Kelj inkább korábban és főzz meg egy rendes csésze kávét, vagy szaladj el egy kávézóba egy poharas koffeinbombáért!

6. "Kinek kell az a vacak koffein?"

Most nem akarom felhúzni magam. Ha kávé függő vagy és "lejövőben vagy a szerről", megértem, ha placebo gyanánt koffeinmentes kávét iszol. Így legalább nem öt igazi kávét döntesz magadba napközben. De azok, akik azt állítják, a koffeinmentes beindítja őket reggel, azok szerintem piszok kis hazugok, hiszen még az íze sem olyan, mint egy valódi feketének.

7. "Nem kérek mást, csak kávét és tejet!"

Klasszikus. Nem hivalkodó, nem gyerekes, legkevésbé sem hisztérikus kávéválasztás a presszó kávé tejszínnel. Pontosan tudod, mire van szükséged. Te nem ülsz fel állandóan az aktuális kávédivat-vonatra. Krémes, de erős kávéfajta ez, és állítom, hogy azokban a kávézókban a legfinomabb, ahol a pultos néni idősebb mint az országút.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A japánok nyers fogásai eddig is furák voltak, na de ez?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...