Hidd el, még a legtapasztaltabb szakácsok is bakiznak, hiszen ők sem ismerhetnek minden fortélyt. A következő 7 gyors és igazán egyszerű trükk az ő segítségükre is lesz, amikkel még több időt spórolhatunk a konyhában - a hozzávalók és alapanyagok maximális kihasználásával.
Ha megnézed ezt a galériát, egy új fejezet kezdődik az életedben. Kattints a fotóra, és legyél egy igazi konyhai mester!
7 jól működő konyhai trükk, amik eddig ritkán jutottak az eszedbe!
Szeretnél egyszerre többféle csokoládét megolvasztani? A megoldás egyszerű. Tedd a csokidarabokat különböző befőttes üvegekbe, majd helyezd őket egy forró vízzel teli tálba vagy egy nagyobb edénybe, ahol kényelmesen elférnek. Hagyd őket nagyjából 30 percig olvadni a meleg víz hatására , ezután egyenletesen krémes csokikrémet fogsz kapni.
Bajban vagy a közértben, hogy melyik avokádót vedd, melyik érett igazán? Ne nyomogasd össze őket, inkább óvatosan nyomd be a szárát, máris látni fogod, mi vár rád a héjon túl! Ha a nyomásra a szár benyomódik, vagy kiesik, akkor érett terméshússal van dolgod, azonban ha meg sem mozdul, inkább ne vedd meg, még éretlen.
Nincs szíved kiönteni a hétvégi buliból vagy főzésedből megmaradt bort? Fagyaszd le egy jégkockatartóba, a következő mártásodhoz vagy pörköltedhez még nagyon jól fog jönni! Bár egyesek szerint a lefagyasztott bor szempontjából ez gyilkosság (megváltozik a karaktere, ivásra gyakorlatilag alkalmatlan lesz), főzéshez azonban még jól jöhet, ha nem akarod kiönteni.
Megmaradt a salátakeveréked, rukkolád, vagy a spenótod? Ne dobd ki, inkább rakd el későbbre! Ha a leveleket egy nylon-zacskóba teszed, majd levegőt fújsz bele és a száját ügyesen összekötözöd vagy gumizod, az így a hűtőbe tett saláta tovább marad friss! A szén-dioxid segíteni fog, hidd el!
Ez is jól fog jönni!
21 fenomenális konyhai trükk - csak neked!
(via Diphly)