A görög konyhát nem lehet nem szeretni. Rengeteg zöldség és gyümölcs és kevés, de annál ízletesebb húsféle alkotja a mediterrán ország legfinomabb fogásait. Erre a hétre mindenféle jóval készültünk, míg hétköznapokon zöldségekben gazdag, mégis laktató fogásokat ajánlunk, addig a hétvégén egy nagyon finom csirkés recept és a világ legnarancsosabb, legszaftosabb görög süteménye lesznek a főszerepben.
HÉTFŐ
Az orzo, más néven kritharaki vagy risoni eleve az egyik nagy kedvencünk idén, aranyos kis rizsszemformájának köszönhetően pedig ő a TÖKÉLETES tésztasaláta-alapanyag. A feta sajt valamint a pirított fenyőmag már csak afféle burzsuj ráadás, amit azonban nem érdemes lespórolni róla: ezek így, együtt adják meg a mediterrán orzosaláta éteri összhangját. A teljes receptet itt találod!
KEDD
A muszaka a Balkán-félsziget és a Közel-Kelet legtöbb országában megtalálható rakott padlizsán neve. Országonként máshogyan készítik, a legismertebb verzió azonban a görög muszaka, ami sok rétegből áll, az elősütött padlizsánszeletekhez pedig paradicsomos-húsos ragu és besamelmártás is társul. A mi verziónkban bárány helyett marha-sertés darált húst használtunk, a rétegek közé elősütött burgonyát is tettünk (ezt amúgy gyakran tesznek bele a görögök is), a besamelbe pedig némi parmezánt is csempésztünk.
SZERDA
Görögország egyik kedvelt, hideg előétele szuper választás könnyed vacsorákhoz, friss kenyérrel és némi zöldséggel garantáltan jóllaksz tőle.
CSÜTÖRTÖK
Tökéletes, laktató vacsora, amely komolyabb fogásokhoz is jól passzol köretként. Az sem baj, ha marad belőle, a pénteki ajánlatunkhoz is felhasználhatod, ami csütörtökön nem fogy el.
PÉNTEK
Ezzel a vicces kis tornyos módszerrel elkerülhetjük, hogy az otthoni gyrosunk kiszáradjon - garantáltan szaftos és puha marad! A sütőben sült krumpli pedig a vonalak megtartása miatt van. A teljes receptért kattints ide!
SZOMBAT
Friss, könnyű ízek, és egy újabb variáció a nagy kedvenc csirkecombok elkészítésére!
VASÁRNAP
Ez a süti citrommal is elkészíthető, de akkor legalább hármat használjunk hozzá. Sőt, ha kisebb adagokban pici, egyadagos sütőformákban sütjük, akkor még több ízben élvezhetjük a szélén a sültebb részeket. Feledhetetlen krémesszerű állaga miatt mindenki emlékezni fog rá!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket a finomságokat is próbáld ki: