7 fogás 7 napra – Gyors és egyszerű ételek a hétre, ha semmire sincs időd

Újabb hétnek nézünk elébe, a hangsúly pedig ismét a gyorsaságon és a praktikumon van. Íme 7 recept, amit mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha úgy érzed, a munka és a háztartási feladatok ellátása mellett semmire sincs időd.

A hétvégi terasznyitás ellenére még mindig sokan dolgozunk otthonról. Bár egy évvel ezelőtt még hatalmas kreativitással vetettük bele magunkat a főzés művészetébe, mostanra sokaknál megszokott lett, hogy heti, kétheti váltásban, de ugyanazok az ételek kerülnek az asztalra. 7 fogás 7 napra című cikksorozatunkban igyekszünk könnyen elkészíthető, gyors, változatos és nem utolsó sorban finom fogásokat ajánlani, amikkel új színt vihetsz az otthoni főzésbe!

HÉTFŐ

Reteklevélpestós zöldségtészta

A reteklevélpestós zöldségtészta receptjét itt találod!

A retek levele nem szemét, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ez a zöldségtésztarecept! A pestót néhány perc alatt elkészítheted, ráadásul akár hetekig is eláll! Próbáld ki valódi, zöldségekből készült tésztával vagy hagyományos tésztával, ez félórás gyors fogás garantáltan levesz majd a lábadról!

KEDD

Mexikói achiotés csirkés tortilla

A tortilla teljes receptjéért kattints ide!

Tortillával sosem lehet mellélőni, ez a pikáns, friss zöldségekkel teli húsos fogás pedig villámgyorsan elkészül, és még a gyerekek is imádni fogják.

SZERDA

Kókuszkrémes zöldborsófőzelék Főzelékes Feritől

A zöldborsófőzelék receptjét itt találod!

A főzelékek mindig megosztóak, néha el sem hisszük, hogy létezik belőlük ehető verzió. Szatmári Feri régóta cáfol rá erre a feltevésre. Ezt az isteni borsófőzeléket feltétlenül készítsd el, mert amikor azt mondjuk, hogy ez a recept 20 perc alatt elkészül, komolyan is gondoljuk!

CSÜTÖRTÖK

Hot dry noodles (rè gān miàn)

Ha szeretitek az utcai gyorskaját, de a hagyományosságra is adtok, akkor a hot dry noodles a ti receptetek! Ez a csodás, tízperces tésztaétel Vuhan tradicionális street foodja, mi pedig nem is tudjuk, eddig miért nem próbáltuk ki! Az előfőzött, instant tésztát épp csak annyi ideig dobják forró vízbe, amíg az átmelegszik, majd gyorsan összekeverik egy szuper, sűrű, szezámos-szójás szósszal. Hús vagy tejtermék nem is kerül bele, a szósz édeskés karakterét savanyított zöldségekkel és jó adag friss zölddel egyensúlyozzák. A teljes receptet itt találod!

PÉNTEK

Római Spaghetti alla Carbonara

A Carbonara spaghetti receptjéért kattints ide!

Az igazi carbonara csupán 5 összetevőből áll: spagetti, guanciale, Pecorino Romano, fekete bors, tojás. Ezekből a fenséges alapanyagokból fél óra alatt mennyei ebédet vagy vacsorát készíthetsz, ezzel is megalapozva a hangulatot egy szuper hétvégéhez!

SZOMBAT

Sokzöldséges pad thai kacsamellel

A sokzöldséges-kacsamelles pad thai receptjét itt találod!

A pad thai az egyik legjobb tésztaétel, amit ráadásul rengetegféleképpen variálhatunk. Mi most kacsamellet pirítottunk bele, és rengeteg zöldséggel gazdagítottuk, így igazán kiegyensúlyozott összetételű és laktató lett a végeredmény.

VASÁRNAP

Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje

Az olaszok csirkepörköltje egy autentikus mediterrán egytálétel. A cacciatore, más néven csirke vadász módra friss, zamatos alapanyagokból készül. A csirkén kívül van benne gomba és paradicsom is, de a ragu lelke igazából a fantasztikus aromájú hozzávaló: a kapri, illetve az olajbogyó. Intenzív ízükkel adják meg a fogás jellegét. Egyszerűen elkészíthető, és sokakat jól lakathatunk vele. A teljes receptet itt találod!

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ha kicsit több időt szánnál a főzésre, ezek a tippek sok mindenben segíthetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...