7 feltét, amit SOHA ne rakj a pizzádra! Vagy mégis?

Sokat vitatott lista jelent meg arról, hogy mit nem szabad a pizzára tenni feltétként. Egyetértetek vele?

Korábban már írtunk arról, hogy mennyire megosztó feltét az ananász a hawaii pizzán, de néhány amerikaival ellentétben, mi mennyire imádjuk. Más megosztó alapanyag is van azonban a világon, amit a pizzádra tehetsz. Az ausztrál Goodfood magazin most ezeket szedte össze, miután egy helyi pizzéria három hónapnyi működés után kénytelen volt bezárni. A sushi-pizzát árusító étterem tulajdonosa állította, hogy anyagi gondok miatt zártak be, a netezők szerint azonban a feltétekkel volt a gond. Nézzünk hetet a megosztó feltétek közül:

1. Szárított zöldfűszerek

A pizza tetejére szórva nem mutatnak valami jól. Próbálkozz inkább friss bazsalikommal, miután az étel elkészült!

2. Fagyasztott tintahal

Nem azzal van a gond, hogy tengeri herkentyűket tesznek a pizzára, hanem azok minőségével. Frissen minden mehet, de a fagyasztott tintahalat inkább kerüljük, mert csak egy rágós valamit kapunk végeredményként a pizza tetején.

Eredeti olasz pizza

Az eredeti jelző a tésztára értendő. Ez nem egy gyors verzió! Fárasztó és hosszú időbe telik, de az igazi olasz pizza bizony így készül. Hidd el, megéri! ;)  A feltét természetesen ...

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Calzone

Töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi módon pakolhatunk meg. Nálam most tonhalas calzone készült.

3. Gombakonzerv

Gombakonzerv helyett használj inkább friss gombát. Hidd el, jobban jársz!

4. Nutella

Palacsintában még ok, de a pizzán!!! Ne gyalázd meg az olaszok tradicionális ételét azzal, hogy kedvenc mogyorókrémüket teszed rá!

5. Tojás

A tojás és a sajt csak egyetlen ételben találkozhat: az OMLETTBEN!

6. Nachos

Való igaz, hogy a pizzát és a nachost is szeretjük filmezés közben fogyasztani, de ez még nem ok arra, hogy a kettőt egymással összekeverjük.

7. Szardella

A szardella mindig utat talál a pizzára, pedig nem kellene. Sós, intenzív íze miatt inkább fűszer, ezért nagy mennyiségben használni nem jó ötlet.

Mit mond a profi pizzakészítő?

A Goodfood cikke akkora vihart kavart, hogy a britIndependent megkérdezett egy profi pizzakészítőt, szerinte tényleg nem valóak a pizzára a fentebb felsorolt alapanyagok. Louis Bron New York-i pizzaséf szerint az összes feltét elfogadható, hogy ha a pizza fogyasztója számára ezekkel is élvezhető. Ugyanakkor, a tojást nem tartja ő sem jó ötletnek az ételen. A szakács attól is óva int mindenkit, hogy az olasz fogásból más ételeket kreáljon, például pizzaburgert vagy sushi-pizzát.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via GoodFood, Independent

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...