7 hely, ahol étlapon tartják a RETRÓ magyar hamburgert

A burgerforradalom jött, látott és győzött. Régóta nem kell a nyakunkba venni a várost, hogy minőségi burgerre leljünk. Néha azonban olyan jó elmélázni a régmúlt burgereken. Amikor még ismeretlen volt a kézműves buci fogalma, és Amerika kedvencét itthon savanyú uborkával, csalamádéval és bolti mustárral, ketchuppal utánoztuk. De hol lehet mostanában jóféle retró burgert kapni?

Tegyük a szívünkre a kezünket: a csalamádés-ketchupos retró burger olyan jólesik néha... A legtöbb hazai burgerest is megihleti a retró kompozíció, ahhoz persze már bátorság kell, hogy a maga pőre, savanyúságban tocsogós valójában idézzék meg az street food klasszikus magyar verzióját. Születnek újraértelmezések és beleállósabb múltidézések is.

Íme, 7 hely, ahol étlapon tartják minden magyar hamburger ősatyját:

  • Moszkva téri emlékeket idéz az All About Street Food 

A Nemzeti Múzeum melletti étteremnek köszönheti a budapesti burgerfanok a hét fő bűnről elnevezett hamburgereket, a Kevélységtől a Restségen át egészen a Bujaságig. Ha már sok volt a gourmet ízkombinációkból, mindig vissza lehet térni a klasszikushoz!

All About Street Food  / forrás

All About Street Food 

Budapest VIII. kerület, Múzeum u. 7. 

  • Csalónap a Sport Bisztróban 

A BVSC Uszoda melletti, zuglói Sport Bisztróban remek konyhát visznek, olyan extrákkal is az étlapon, mint a májával sütött kacsa brassói pecsenye. Sokunk mégis a retró burgertől és a csibe burgertől alél el!  

Sport Bisztró 

Budapest XIV. kerület, Szőnyi út 2. 

  • Retró burger a Blahán, de ne ijedjünk meg – Rizmajer Sörház 

“Buci, húspogácsa, hambiszósz, paradicsom, lilahagyma” – szól a Rizmajer ajánlata, és lássuk be, nem is kell olyan sok pohár Rizmajert magunk mögött tudnunk, hogy ez felhívás legyen egy keringőre. A Móricz Zsigmond körtérnél és Csepelen is élvezhetjük a vendéglátásukat! 

Rizmajer Sörház  / forrás

Rizmajer Sörház 

Budapest VIII. kerület, József körút 14. 

  • Ciao Pesterzsébet, Ciao Pizza 

Erzsébeten a Ciao-ban remek pizzák születnek. A street food-szentháromságban fogant Ciao a pizzákon kívül gyrost és hamburgereket kínál. No de ki kéri a camembert-s szarvasburgert vagy a halas verziót, ha itt a trappistasajtos, csalamádés, ketchup-mustár-majonézes hambi? 

Ciao Pizza  / forrás

Ciao Pizza 

Budapest XX. kerület, Lázár utca 23. 

  • Halpogácsás retró a Halpatkóban 

Az agglomeráció két településén is sülnek a halak, Dunakeszin és Fóton járva kár is kihagyni a Halpatkó szolgáltatásait. Retró burgerük annak rendje és módja szerint csalamádéval és paradicsommal készül, de harcsafasírttal, házi füstös BBQ szósszal és jó minőségű bucival rontják el a nosztalgiát. 

Halpatkó / forrás

Halpatkó 

Dunakeszi, Nádas utca 6. és Fót, Fehérkő utca 1.  

  • Fejér vármegye retró burger büszkesége: Patent Gasztrobár 

A székesfehérvári Patentben pho és pad thai próbál letéríteni a burgermezsgyéről. Pedig a baconnel turbózott retró burgerük igazán csábító. Még savanyú uborka nélkül is! Hamarosan terasznyitás. 

Patent Gasztrobár / forrás

Patent Gasztrobár 

Székesfehérvár, Kossuth utca 14. 

  • Etyek, Kiki: ketchuppal, majonézzel és trappistával 

Az etyeki illetőségű büfékocsi igen korrekt burgerkínálattal gurít, és mégis, mennyire jól hangzik az újításmentes klasszikus. “Pirított buci, 150 gramm marhahús, saláta, paradicsom, uborka, csalamádé, ketchup, majonéz, trappistasajt”.  

Kiki’S Burger’s Food Truck  / forrás

Kiki’S Burger’s Food Truck 

Etyek 

Szerző: Haranghy Orsolya

Címlapfotó: Ciao Pizza / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...