6+1 étterem, ahonnan megrendelheted a Valentin-napi menüt

Bár az idei Valentin-napot nem lehet gyertyafényes vacsorával ünnepelni egy étteremben, mint máskor, a romantika szerencsére házhoz jön! 6+1 éttermet gyűjtöttünk össze, ahonnan megrendelheted a menüt február 14-re.

A Valentin-napot idén sem kell kihagynod, a legfinomabb és legszerelmesebb fogások ezúttal házhoz jönnek. 6+1 étterem különleges válogatását hoztuk el nektek a szerelmesek napjára:

KIOSK

A KIOSK igazán széles választékkal teszi igazán különlegessé a Valentin-napot ebben a szokatlan évben, ugyanis menükkel és box-válogatásokkal egyaránt készülnek. Menüből kétféle elérhető, a hagyományos húsos mellett, amiben az előétel avokádó és tonhal duója, a főétel pedig erdei gombás ravioli kacsacombbal, egy vegán ételsor is rendelhető, amelyben a tonhalat cikóriára cserélték, míg főételként sütőtökben sült zöldségek kaptak helyet. Mindkét esetben a KIOSK szíve desszert zárja a sort, ami három érzéki ízt egyesít, mégpedig a málnát, mangót és csokoládét.

A boxok esetében többféle összetételű és árú közül lehet válogatani: a 4990 Ft-os alapcsomagban macaron, KIOSK-bonbon, fűszerezett sós mandula és egy szál tulipán van, a nagyobb dobozokba pedig kerül még például florentin-szelet, kandírozott narancshéj, Ghraoui bonbon, öt vagy tíz szál tulipán, egy üveg Homola pezsgő és KIOSK vegyes teasütemény.

Petrus Restaurant

Hatfogásos degusztációs menüvel járul hozzá a Petrus, hogy méltó módon lehessen otthon is megünnepelni a Valentin-napot, miközben senki sem marad éhes. Az érzéki ízutazás libamáj-millefeuille-jel kezdődik, majd füstöltpisztráng-mousse következik zellerrel és Granny Smith almával, utána királyrák jön, továbbá brie-sajt pezsgőzselével, mogyoróolajjal és szőlővel, amit a szarvasgombás kacsawellington követ, végezetül pedig fehér csoki, meringue, eper és áfonya kerül a tányérra. Előrendelés február 10-ig lehetséges, így érdemes sietni!

Fotó: Petrus Restaurant Facebook

Stand25 Bisztró

Mi a romantikusabb, egy bőséges reggelivel indítani február 14-ét pizsamában, vagy egy gyertyafényes vacsora? A Stand25-nél a választást rád bízzák, de bármelyik mellett is dönts, ők szállítják a finom falatokat. A két fős reggeli ára 12.500 Ft, amiben a saját müzlijük, vajas kalács, füstölt lazac, kaviáros töltött tojás, érlelt sonka, zöldfűszeres túrókrém és Balaton-sajt kapott helyett némi zöldség kíséretében. Az ebéd vagy vacsora ára 24.500 Ft, ebben olyan finomságok szerepelnek, mint a kacsamájterrine almapürével és kaláccsal, fél töltött kapirgálós csirke vagy lazacfilé fehérboros zöldségekkel párolva, vajmártással, királyrákfarokkal, desszertként pedig csokoládétorta házi rumos meggyel. A reggeli mellé egy palack Canella Bellini koktél, vacsorához pedig Canella Prosecco jár. És természetesen senki sem mondja, hogy csak az egyiket vagy másikat lehet választani – egy dőzsölős vasárnaphoz mindkettőt megrendelheted.

Freyja

Ha csak az édes örömöknek hódolnál Valentin-napon, akkor is találhatsz tematikus válogatást. A város levelestészta-mesterei egy különleges dobozzal készülnek erre a napra: ebben kétféle ízesítésű Freyja croissant kap helyet, egy málnás-marcipános és egy mogyoróvajas-áfonyás. A hírek szerint limitált mennyiséget készítenek a dobozokból, így érdemes mielőbb leadni a rendelést!

Salt

A Salt csomagjai mondhatni életmentőek voltak az elmúlt időszakban, így nem hagyhatták ki, hogy ne készítsenek egy tematikus válogatást az év legromantikusabb napjára. A két fős csomagba saját készítésű krémeket rejtettek, úgy mint egy üveg tojáskrém kaviárral, füstölt zúzával, ehető virágokkal, valamint egy üveg kacsamájpástétom fekete zellerrel. Emellett a meghitt hangulat érdekében egy üveg 2017-es Raventos i Blanc de Nit Rosé-t is rejt a doboz, továbbá két kis cipót, illetve két üveg Babo Bakes trüffelt, csokoládés és málnás ízben, extra fűszerezéssel. A finomságok mellett a szemet is kényeztetik egy csokor tulipánnal a Casa Budapesttől.

Essência Restaurant

A Michelin-csillagos Costes Downtown korábbi séfje, Tiago Sabarigo és felesége, Jenei Éva épp a pandémia idején nyitott saját éttermet Essência Restaurant néven. Mivel nem sokáig működhettek normál üzemmódban, így egy innovatív húzással megfordították a szokásos felállást: most Tiago megy a vendég otthonába, és készíti el az ételeket privátséf-szolgáltatásuk keretében.

Valentin-nap alkalmából egy degusztációs menüt állítottak össze, hogy egy szerelmespár se maradjon ínycsiklandó falatok nélkül. A menü egy snackkel és meglepetés köszönőfalatokkal indul, majd pisztráng, mangó, gyömbér és chilipelyhek következnek, ezután a főétel tőkehal, édeskömény, vérnarancs, illetve római saláta, valamint gyöngytyúkrilette és consommé erdei gombákkal, továbbá malac savanyú káposztával. Az ételsor édes záró akkordja Éva citromos tortája, a petit four között pedig pastel de nata, egzotikus gyümölcszselé és málnás-pezsgős szívbonbon szerepel.

+1.) Ensō

Bár az ázsiai kultúrában kevéssé elterjedt ünnep a Valentin-nap, kedvenc izakayánk egy újdonsággal készül erre a hétvégére. Ekkor debütál ugyanis városszerte ismert trüffeljük új változata, amelyet később házhoz szállítással is meg lehet rendelni. Ha ez nem lenne elég, világbajnok ramenjüket is elrepítik az ajtódig a meghitt szürcsöléshez.


Még több ötlet és izgalom Valentin-napra:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...