7 étterem Erzsébetvárosban, amit a magyar közönség is imád

Erzsébetváros ízei, avagy 7 étterem 7-féle alkalomra a 7. kerületben – Budapest összes kerülete közül a legkisebb területű, egyúttal a legnagyobb népsűrűségű is a VII. kerület, régies nevén Erzsébetváros. Most az itt található, helyiek által is kedvelt éttermeket ajánljunk nektek.

A hetedik kerület a hazánkba látogató (buli)turisták egyik legfőbb célpontja, ennek nyomán Erzsébetváros tobzódik a vendéglátóhelyekben. Olyan éttermeket ajánlunk, amelyek méltán érdemelték ki a magyar vendégek hűségét és szeretetét.

  • A megnyitása óta Pest kedvence: Dobrumba

Nevében a lokációja: a Dob és Rumbach Sebestyén utca sarkán nyitott étterem kulthely az első pillanattól. A legjobbkor tapintottak rá egy hiányra a fővárosi éttermi felhozatalban: a mindannyiunkhoz közel álló, Budapesten mégis kevéssé reprezentált közel-keleti és mediterráneumi konyhák közül olyan nemzetek ízeit is felmutatják, mint a grúz, örmény, török, marokkói. Kis tálak, nagy ízek, lelkes törzsközönség.

Dobrumba - Facebook

Dobrumba

Budapest VII. kerület, Dob u. 5.

  • Méltatlanul keveset hallunk róla: Remma’s Bistro

Erzsébetvárosban minden sarokra jut „egy jó hely”. Olyan kulthelyekre, ahová a helyi értelmiség jár iszogatni, a menő arcok mulatni, vagy éppen kiemelkedően jó a konyha. A Remma’s éppen ilyen, mégis egy kevésbé gyakran hivatkozott hely. Mindenkit csak arra tudunk biztatni, hogy tegyen egy próbát vele: a két séf olyan ízeket produkál akár a zúzából, rántott szeletből vagy tejberizsből, amiért később is vissza akarunk majd jönni.

Vörösboros zúzapörkölt - Remma’s Bistro / Facebook

Remma’s Bistro

Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén u. 7.

  • Ahol nem csak múló divat a kézműves burger: Tuning Burger

A Tuning Burger fogalom a hazai burgerrajongók körében. A burgerforradalom kirobbanása és tetőzése óta kezdenek helyükre kerülni a dolgok, és már nem minden második vendéglátó vállalkozó látja csak a gyors haszonszerzést a műfajban. Nos, az Erdélyi Róbert vezette Tuning soha nem ehhez a körhöz tartozott: átgondoltan felépített gourmet burgereik olyan műgonddal készülnek, amivel a legtöbbet hozzák ki Amerika nemzeti ételéből: két kéz és felgyűrt ingujj szükséges a Tuning burgereihez.

Tuning Burger - Facebook

Tuning Burger

Budapest VII. kerület, Akácfa u. 45.

  • Tasnádi Ákos séf örömkonyhája: Macesz Bisztró

A Macesz Bisztró nyújtja az egyik legszerethetőbb megközelítését a tradicionális magyar-zsidó konyhának: a mai városi ember nyelvén szólal meg, könnyítve-modernizálva a régi recepteken, a tradíciók nehézkedése nélkül. Tasnádi Ákos séf sok geggel szórta meg az étlapot, a ludaskása például kacsából készül, fejet hajt a legjobb hazai alapanyagok előtt is, a tatár bifsztek magyar tarkából, a szarvasgerinc Zselicről érkezik.

Macesz Bisztró - Facebook

Macesz Bisztró

Budapest VII. kerület, Dob u. 26.

  • Szép csendben a topon: Esca.

Az aprócska Escát olyan címkékkel lehet meghatározni, mint progresszív, skandináv, gourmet. Fehér Gábor séf-tulajdonos szerzői konyhája 2015 óta működik különösebb csinnadratta nélkül, vacsoraidőben megnyitva: négyfogásos menüsor és kistányéros, úgynevezett small plate kínálattal várja a natúr ízeket és natúr borokat értékelő vendégeit. A francia Le Cordon Bleu szakácsiskolában a szakmája alapjait sajátította el a séf, de a látványkonyhás kis butikétterem a kortárs skandináv stílus képviselője a Dohány utcában.

Esca - Facebook

Esca.

Budapest VII. kerület, Dohány u. 29.

  • Ahol a reggeli este hatig tart: STIKA

A bőséges tojásreggelik menőbbek, mint valaha, és a pesti felhozatalban ehhez a STIKA is hozzátesz. Nem megúszós Benedicteket készítenek: tisztességesen, angol muffin alapon Benny néven keressük az étlapon, de kielégítve a bulituristk igényeit, igazi másnaposságorvosoló étlappal várnak, 170 grammos Angus-marha pogácsás Breakfast burgerrel és steak szendviccsel, és persze gintonic, vodka-limonádé, Mimosa koktél és Aperol Spritz is szerepel a brunch étlapon.

Céklás rizottó kecskesajttal - STIKA Budapest / Facebook

STIKA

Budapest VII. kerület, Dob u. 46/a

  • Eszti nénihez címezve: Anyám szerint

Egy brunch helyet is ajánlunk a kerületből: az Anyám szerint minden hétköznap délután négyig, hétvégente délután háromig vár. Éhen biztosan nem maradunk, ahogyan egy igazi jó anyukánál sem: meleg reggelikkel, süteményekkel és egészséges ételválasztási lehetőségekkel is várnak. Egyszerűen jó fellépcsőzni az emeletre, és a pesti napi rohanásból egy kicsit ott ragadni, mint anyukánknál.

Édes bundás kenyér - Anyám szerint / Facebook

Anyám szerint

Budapest VII. kerület, Wesselényi u. 25.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapfotó: Remma’s Bistro / Facebook


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...