Puha túrógombóc, egyszerű és nagyszerű fetás tészta, hétvégén pedig autentikus vadas – szuper ételeket ajánlunk a hét minden napjára!
HÉTFŐ
Dirty Rice, avagy a piszkos rizs
A piszkos rizs (eredeti nevén Dirty Rice) egy klasszikus cajun étel, mely a Franciaországból bevándorló, és manapság az amerikai New Orleanstól dél-nyugatra fekvő, illetve a Louisiana régióval szomszédos területeken élő cajun (részben kreol) népek specialitása. A rizses egytálételt (melynek magyar megfelelője a rizses hús) csirkemájjal és/vagy csirkezuzával és darált hússal készítik. A húsok és fűszerek sokfélesége adja a rizs jellegzetes „piszkos" megjelenését, innen ered a név is. Kiadós és ízletes étel, amely gyakorlatilag önmagában is teljesen laktató. Kattints ide a teljes receptért!
KEDD
Egyben sült fetás-paradicsomos tészta
Alig egy éve, hogy az emberek teljesen megőrültek a TikTok-on az egyben sült, fetás-paradicsomos tésztáért. Ez a feledhetetlen ízvilágú gyors étel nem egy nagy „was ist das”, de tényleg szuper, ráadásul seperc alatt összeállítható: amíg sül a feta, addig kifő a tészta, sőt, még egy 20 perces gyors edzés is belefér, mielőtt behabzsolnátok. Szaftos és laktató, igazi comfort food. A hozzávalókat is lehet variálni, olívabogyó, friss fűszerek, fokhagyma, spenót stb. – szinte bármit benyel ez az ultimét tésztafogás. Szóval? Ennéd vagy ennéd? Kattints ide a receptért!
SZERDA
Hamisíthatatlan klasszikus, ami tuti nem esik szét, és nem ragad össze, ha a recept alapján csinálod. Ez a túrógombóc olyan lesz, mintha felhőbe harapnál, a tálalásnál pedig nem szabad kihagyni a legjobb részt, a porcukros tejfölt! A teljes receptet itt találod!
CSÜTÖRTÖK
A csevapcsicsa a balkáni fasírt, amit úton-útfélen, kis túlzással mindenhol megtalálunk a térség étlapjain. Ezeknél az országoknál nem telhet el úgy ünnep, hogy ne kerüljön belőle az asztalra. Eredetileg a sertés és a marha mellett bárányhúst is tartalmaz, így ha van rá lehetőség, mindenképp csempéssz egy keveset a receptbe, melynek teljes leírását itt találod meg!
PÉNTEK
A sütőben készített paradicsomos káposzta csak alapanyagaiban hasonlít az eredeti főzelékre. Az egyik legjobb balatoni étterem őszi étlapjáról hoztuk el ide a Nosaltyra. Igazi nyárvégi fogás, aminek ízeit még a téli időszakban is könnyen meg tudod majd idézni, hiszen ezt az ételt hellyel-közzel egész évben lehet fogyasztani! A teljes receptért kattints ide!
SZOMBAT
Svíčková, a cseh vadas knédlivel
Igazi klasszikust, a cseh konyha egyik legnagyobb kedvencét hoztuk el nektek hétvégére, amiben az omlós hús mellé puha és finom knédli jár, nem is beszélve az utánozhatatlan vadas mártásról, melynek íze örök élmény marad. A teljes receptért kattints ide!
VASÁRNAP
Vasárnapra jöhet egy klasszikus sütemény, amit egy kicsit átalakított szakácsunk, Gizi, de a recept így még egyszerűbb és gyorsabb lett. A gyerekek imádni fogják, a repeta pedig garantált! Kattints ide a receptért!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is próbáld ki: