7 nap 7 étel – Bitang jó, egyszerű és gyors receptekkel támadunk a szeptemberre

Kezdődik a szeptemberi őrület: az iskolákban becsöngetnek, a munkahelyekre mindenki visszatér a nyaralásból, a nagyvárosokban újra dugók alakulnak ki, a tömegközlekedésen pedig aligha lesznek ülőhelyek a következő napokban. Ha már te is előre tudod, hogy nehéz lesz a hét, kapcsolj ki istenien finom, könnyű és gyors ételeinkkel!

Puha túrógombóc, egyszerű és nagyszerű fetás tészta, hétvégén pedig autentikus vadas – szuper ételeket ajánlunk a hét minden napjára!

HÉTFŐ

Dirty Rice, avagy a piszkos rizs

Kattints a képre a Dirty Rice receptjéért!

A piszkos rizs (eredeti nevén Dirty Rice) egy klasszikus cajun étel, mely a Franciaországból bevándorló, és manapság az amerikai New Orleanstól dél-nyugatra fekvő, illetve a Louisiana régióval szomszédos területeken élő cajun (részben kreol) népek specialitása. A rizses egytálételt (melynek magyar megfelelője a rizses hús) csirkemájjal és/vagy csirkezuzával és darált hússal készítik. A húsok és fűszerek sokfélesége adja a rizs jellegzetes „piszkos" megjelenését, innen ered a név is. Kiadós és ízletes étel, amely gyakorlatilag önmagában is teljesen laktató. Kattints ide a teljes receptért!

KEDD

Egyben sült fetás-paradicsomos tészta

Alig egy éve, hogy az emberek teljesen megőrültek a TikTok-on az egyben sült, fetás-paradicsomos tésztáért. Ez a feledhetetlen ízvilágú gyors étel nem egy nagy „was ist das”, de tényleg szuper, ráadásul seperc alatt összeállítható: amíg sül a feta, addig kifő a tészta, sőt, még egy 20 perces gyors edzés is belefér, mielőtt behabzsolnátok. Szaftos és laktató, igazi comfort food. A hozzávalókat is lehet variálni, olívabogyó, friss fűszerek, fokhagyma, spenót stb. – szinte bármit benyel ez az ultimét tésztafogás. Szóval? Ennéd vagy ennéd? Kattints ide a receptért!

SZERDA

Könnyű és puha túrógombóc

Kattints a képre a túrógombóc receptjéért!

Hamisíthatatlan klasszikus, ami tuti nem esik szét, és nem ragad össze, ha a recept alapján csinálod. Ez a túrógombóc olyan lesz, mintha felhőbe harapnál, a tálalásnál pedig nem szabad kihagyni a legjobb részt, a porcukros tejfölt! A teljes receptet itt találod!

CSÜTÖRTÖK

Hamisíthatatlan csevapcsicsa

A csevapcsicsa a balkáni fasírt, amit úton-útfélen, kis túlzással mindenhol megtalálunk a térség étlapjain. Ezeknél az országoknál nem telhet el úgy ünnep, hogy ne kerüljön belőle az asztalra. Eredetileg a sertés és a marha mellett bárányhúst is tartalmaz, így ha van rá lehetőség, mindenképp csempéssz egy keveset a receptbe, melynek teljes leírását itt találod meg!

PÉNTEK

Paradicsomos káposzta sütőben

Kattints a képre a sütőben készített paradicsomos káposzta receptjéért!

A sütőben készített paradicsomos káposzta csak alapanyagaiban hasonlít az eredeti főzelékre. Az egyik legjobb balatoni étterem őszi étlapjáról hoztuk el ide a Nosaltyra. Igazi nyárvégi fogás, aminek ízeit még a téli időszakban is könnyen meg tudod majd idézni, hiszen ezt az ételt hellyel-közzel egész évben lehet fogyasztani! A teljes receptért kattints ide!

SZOMBAT

Svíčková, a cseh vadas knédlivel

Kattints a képre a vadas receptjéért!

Igazi klasszikust, a cseh konyha egyik legnagyobb kedvencét hoztuk el nektek hétvégére, amiben az omlós hús mellé puha és finom knédli jár, nem is beszélve az utánozhatatlan vadas mártásról, melynek íze örök élmény marad. A teljes receptért kattints ide!

VASÁRNAP

Hamis krémes

Kattints a képre a krémes receptjéért!

Vasárnapra jöhet egy klasszikus sütemény, amit egy kicsit átalakított szakácsunk, Gizi, de a recept így még egyszerűbb és gyorsabb lett. A gyerekek imádni fogják, a repeta pedig garantált! Kattints ide a receptért!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...