7 nap 7 étel – A héten a zöldségek tesznek boldoggá és jóllakottá

Komor és hideg hétnek nézünk elébe, a szürke hétköznapokat pedig a leggyorsabban nem mással, mint színes, jóízű és egészséges fogásokkal igyekszünk feldobni.

Szerencsére télen sem kell azon aggódnunk, milyen zöldségekből készítsünk laktató és egészséges ételeket. Ezen a héten – továbbra is a vegaunár húsmentes napjait betartva –minden napra egy-egy laktató, gyorsan elkészíthető zöldséges ételt ajánlunk nektek.

HÉTFŐ

Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas

Kattints a képre a teljes receptért!

Ne tévesszen meg a név, ez az étel szeptembertől áprilisig bármikor elkészíthető, könnyed, gyors, elképesztően finom, és a jóllakottság is garantálható. A színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtbuborékai és nyúlóssága tetőzi az izgalmakat. 

KEDD

Misottó, a gombás-misós rizottó

Kattints a képre a teljes receptért!

Ebben receptben nemcsak gomba és parmezán kerül a fazékba, hanem a komplex aromájú misopaszta is jelen van, ami azon túl, hogy fantasztikus ízt ad a rizottónak, azt is lehetővé teszi, hogy a fogás ezentúl „misottó” néven fusson.

SZERDA

Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal

Kattints a képre a teljes receptért!

Nagyon laktató étel, amelyhez semmit sem kell nagyon aprólékosan elkészíteni, fő a gyorsaság! Rusztikust rusztikussal, a darabos paradicsomhoz a kézzel szaggatott, duci galuskák illenek, így ez a fogás a nokedli méretében különbözik a másik kettőtől. Teljesen más élmény, egyáltalán nem hasonlít a gnocchira. Magyar-olasz fúzió a javából.

CSÜTÖRTÖK

Téli minestrone Anna konyhájából

Kattints a képre a teljes receptért!

Az olasz konyhában nincsenek kőbe vésett szabályok, így a minestrone levesnek sem lehet csak és kizárólag egyetlen receptje. Merd bátran variálni az alapanyagokat, és készíts mennyei téli zöldséglevest pillanatok alatt.

PÉNTEK

Muhammara, a szír diós sültpaprikakrém

Kattints a képre a receptért!

A muhammara egy gazdag, diós-paprikás, közel-keleti mártogatós, ami egyszerre sós és édes, enyhén füstös, és kellően fűszeres. Akik ismerik a spanyol romesco-szószt, azok annak egy távolabbi rokonát fedezhetik fel benne.
Ezt a muhammarát szuperkönnyű elkészíteni, és nagyon változatosan fogyasztható: friss idényzöldségekkel vagy langyos pitával mártogatva, szendvicsre kenve, sőt, grillezett csirke vagy hal tetejére kanalazva is kínálhatjuk. Tálalhatjuk akár egy mezzetál részeként, már maga a látvány is önmagáért fog beszélni.

SZOMBAT

Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval

Kattints a képre a teljes receptért!

Íme egy kiadós sültcékla-saláta, amelynek elkészítése nem igényel túl sok figyelmet, de különösebb szakértői tudást sem, cserébe baromi látványosan néz ki, és elképesztően finom, harmonikus ízvilágú fogás. Céklaimádók, figyelem, ez lesz az új kedvenc receptetek!

VASÁRNAP

Extra sajtos krumplipüré sütőben sütve

Kattints a képre a teljes receptért!

A cheddar- és parmezánsajttal sült krumplipüré csak papíron nevezhető köretnek, hiszen extra „sajtosságától", valamint a zsíros tejtől, tejföltől és vajtól krémes állagától valójában főételként, egy kiadós egytálételként is működik. A fogás titka, hogy ne sajnáljuk a sajtot: bőven reszeljük és kockázzuk bele a cheddart (ezek a sajtbombák sütés közben majd szépen megolvadnak, és mennyi meglepetést okoznak a kanalazásukkor), a tetejére reszelt parmezántól pedig egy ropogós textúrát (kérget) is kapunk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Színes, változatos és leleményes főzés minden évszakban:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...