7 nap, 7 recept – Filléres főételek akár fél óra alatt

Hiába vagyunk túl advent első vasárnapján, még korai lenne ünnepi ételeket ajánlani, főleg a legdolgosabb hétköznapokon. Jöjjenek inkább a gyors és pénztárcabarát fogások, amelyeket akár fél óra alatt is el lehet készíteni.

A következő hét napra filléres finomságokat ajánlunk, amelyekkel könnyen és gyorsan letudhatjátok a főzést.

HÉTFŐ

Krumplis tészta 2.0

Kattints a képre a teljes receptért!

Ez egy igazán deviáns megközelítése a krumplis tésztának, meglehet, többen felhördültek a kép láttán. Spagetti? Miért ne? Sokak szerint ez a legnagyobb élvezeti értékkel fogyasztható tészta, miért is ne lehetne krumplizálni? Bizonyos tájegységeken a tejföl is fura lehet, de ha belegondolunk, hogy ez végtére is egy krumplipörkölt, miért is ne lehetne „paprikás”?

KEDD

Lecsó római tálban

Kattints a képre a teljes receptért!

Finom, hétköznapi, gyors egytálétel, amely nemcsak nyáron készíthető el, télen is minden adott ahhoz, hogy finom legyen a lecsó. Nem kell hozzá más, csak hagyma, paprika, paradicsom, egy kevés szalonna és virsli, és máris kész az isteni lecsó.

SZERDA

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. A teljes receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Színes sonkás tésztasaláta

Kattints a képre a teljes receptért!

Gyors és egyszerű étel, amelybe bármilyen zöldséget belerakhatunk, egyedül a paradicsomot érdemes kihagyni belőle, mert ha az levet ereszt, nem lesz túl gusztusos a végeredmény

PÉNTEK

Gyors sütőtökös-csirkemelles gnocchi

Kattints a képre a teljes receptért!

Villámgyors vacsora, amivel garantált a siker minden korosztálynál, a sütőtök pedig a szezon sztárja!

SZOMBAT

Pásztorpite édesburgonyával

Az angolok egyik híres egytálétele a Shepherd's pie, azaz pásztorpite. Nincs vele sok cécó, készítünk egy húsos ragut, amit majd beburkolunk burgonyapürével, és összesütjük a sütőben. A ragu szaftos, a krumpli teteje megpirul, az összhatás tökéletes, annyi kis csavarral, hogy a püréhez édesburgonyát használunk, és sajtot is teszünk bele. Próbáljátok ki, megéri! Kattints ide a teljes receptért!

VASÁRNAP

A legegyszerűbb székelykáposzta

A székelykáposztának semmi köze Erdélyhez - ízig-vérig pesti étel. A legenda szerint Petőfi kortársa és barátja, Székely József vármegyei levéltáros „találta fel". Székely egy nap későn ment ebédelni, és már csak maradékok voltak a konyhán, így megkérte törzshelye pincérét, hogy öntse össze számára a maradék savanyúkáposzta-főzeléket és sertéspörköltet. A recept azóta sokban változott, az eredetit például nem tálalták tejföllel. A teljes receptet itt találod!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...