Már megint előkerült egy lista azokról az ételekről (méghozzá egy Reddites fórumról), amelyeket az étteremben dolgozók maguk sosem rendelnének - ők pedig valószínűleg nem a levegőbe beszélnek. Azt viszont, mivel egy fórum hozzászólásairól van szó, mindenki döntse el, mennyire veszi komolyan a véleményeket, hiszen ami az egyik helyre igaz, a másikra nem biztos.
1. Leves
Általában nem hűtik le rendesen éjszakára a hatalmas konténerekben lefőzött leveseket, és sokszor órákig kinnmaradnak langyosan, szobahőmérsékleten - írja az egyik kommentelő.
Receptajánló:
2. Gyümölcsös üdítők, koktélok
Citromok, lime, narancs, stb - gyakorta használt gyümölcsök a koktélokban, üdítőkben, az alapos mosás viszont legtöbbször elmarad, ami azért is gond, mert általában jó sokáig áznak az italunkban vegyszeres héjukkal együtt. Arról nem is beszélve, hogy a mixer, aki felvágja a gyümölcsöt ész italhoz adja, a másik kezével sokszor a pénzt kezeli.
3. Hosszú étlapok
Egy másik kommentelő szerint azokat az éttermeket érdemes elkerülni, amelyeknek 8 oldalnál hosszabb az étlapjuk - ez általában azt jelenti, hogy a legtöbb étel már jó előre el van készítve, és mikróban kerül
Tipp:
A kér(d)ések, amelyeket szívből utálnak a gyorséttermi dolgozók
4. Popcorn a mozi első vetítésén
Ha egy adott nap első, korai vetítési időpontját választod filmnézésre, lehet, hogy jobb, ha elkerülöd a popcornt, ugyanis szinte biztosan a tegnapi maradék kerül újramelegítésre.
5. Sajtszósz
A fancy sajtszósznak eladott termékek általában 95%-ban margarint vagy egyéb olcsó zsiradékot tartalmaznak, sajtot alig láttak, és fél éves kalóriabeviteledről is egy ültő helyedben gondoskodnak.
Receptajánló:
6. Jég
A gyorséttermek jéggépeit még a WC-knél is ritkábban tisztítják, így sanszos, hogy több lesz a jégkockádon a baci, mint a WC-deszkán.
7. Ritkán használt alapanyagok
Ha olyan ételt választasz a menüről, aminek alapanyagát kizárólag ahhoz az egy fogáshoz használja az étterem, sanszos, hogy nem lesz teljesen friss, főleg ha nem egy gyakorta rendelt étel.
+ Kiegészítés: nálunk pedig ugye köztudott, hogy a hortobágyi húsos palacsinta, a brassói meg a gulyáslevesben levő húskocka is legtöbbször az előző napi maradékokból készül.
Ezeket olvastad már?
Gyorséttermi dolgozók rántják le a leplet, mit ne rendelj náluk
Hébe-hóba mindannyian elcsábulunk a gyorsétteremi kosztnak, még akkor is, ha fejben tudjuk, hogy ezeken a helyeken egyetlen étel sem olyan tökéletes, mint a reklámfotókon.
NosaltyMegmutatjuk, mennyit keresnek a Meki és a KFC dolgozói
Titeket is érdekel, mennyit keresnek a magyarországi gyorsétteremláncok dolgozói? Most kiderült...
Fenes GábrielFelszolgálók árulták el, mi az a 10 dolog, ami idegesíti...
A vendégek igényeinek néha nagyon nehéz megfelelni. Ezt a pincérek tudják a legjobban...
Fenes Gábriel25 tipp a legpraktikusabb konyhádért!
Egy rendezett és praktikus konyha megkönnyíti a főzéseidet és vele együtt az életed. Csináld meg, aztán nyugodtan dicsekedj el a szomszédasszonynak, hogy mekkora zseni vagy!
Nosalty