7 étel, amit a vendéglátósok sose rendelnének

Ha elbizonytalanodsz a menüt lapozgatva rendelés előtt, jusson eszedbe ez a pár jó tanács is - a hipochonderek ne figyeljenek.

Már megint előkerült egy lista azokról az ételekről (méghozzá egy Reddites fórumról), amelyeket az étteremben dolgozók maguk sosem rendelnének - ők pedig valószínűleg nem a levegőbe beszélnek. Azt viszont, mivel egy fórum hozzászólásairól van szó, mindenki döntse el, mennyire veszi komolyan a véleményeket, hiszen ami az egyik helyre igaz, a másikra nem biztos.

1. Leves

Általában nem hűtik le rendesen éjszakára a hatalmas konténerekben lefőzött leveseket, és sokszor órákig kinnmaradnak langyosan, szobahőmérsékleten - írja az egyik kommentelő.

Receptajánló:

Murai leves

Finom, laktató leves. Nevét onnan kapta, hogy a Mura mellett lakunk. És vinni akartam a nevét.

Háromhagymás leves

A hagyma olyan magától értetődően ül a kis kosárkában a konyhában, bérelt helye van a konyhapult alatt. Ha esetleg elfogy, nem értem, hogy nem jutott eszembe pótolni. Szinte mindenbe ...

Gyors "pho" leves csirkével

A Pho-leves sokak nagy kedvence. A nyers marhahúsos változatot nem mertem bevállalni, ráadásul úgysem tudnám felvenni a versenyt az eredetivel, viszont a forró, csípős-savanyú-fűszeres ...

2. Gyümölcsös üdítők, koktélok

Citromok, lime, narancs, stb - gyakorta használt gyümölcsök a koktélokban, üdítőkben, az alapos mosás viszont legtöbbször elmarad, ami azért is gond, mert általában jó sokáig áznak az italunkban vegyszeres héjukkal együtt. Arról nem is beszélve, hogy a mixer, aki felvágja a gyümölcsöt ész italhoz adja, a másik kezével sokszor a pénzt kezeli.

via GIPHY

3. Hosszú étlapok

Egy másik kommentelő szerint azokat az éttermeket érdemes elkerülni, amelyeknek 8 oldalnál hosszabb az étlapjuk - ez általában azt jelenti, hogy a legtöbb étel már jó előre el van készítve, és mikróban kerül

Tipp:

A kér(d)ések, amelyeket szívből utálnak a gyorséttermi dolgozók

4. Popcorn a mozi első vetítésén

Ha egy adott nap első, korai vetítési időpontját választod filmnézésre, lehet, hogy jobb, ha elkerülöd a popcornt, ugyanis szinte biztosan a tegnapi maradék kerül újramelegítésre.

5. Sajtszósz

A fancy sajtszósznak eladott termékek általában 95%-ban margarint vagy egyéb olcsó zsiradékot tartalmaznak, sajtot alig láttak, és fél éves kalóriabeviteledről is egy ültő helyedben gondoskodnak.

Receptajánló:

Srirachás sajtszósz

Biztos sokan szeretik a mozikban kapható nachos-t, azzal a csodálatosan finom műanyag sajtszósszal. Nos, kérem szépen, eljött az idő, hogy most már emiatt se kelljen moziban menni, mert ...

6. Jég

A gyorséttermek jéggépeit még a WC-knél is ritkábban tisztítják, így sanszos, hogy több lesz a jégkockádon a baci, mint a WC-deszkán.

7. Ritkán használt alapanyagok

Ha olyan ételt választasz a menüről, aminek alapanyagát kizárólag ahhoz az egy fogáshoz használja az étterem, sanszos, hogy nem lesz teljesen friss, főleg ha nem egy gyakorta rendelt étel.

+ Kiegészítés: nálunk pedig ugye köztudott, hogy a hortobágyi húsos palacsinta, a brassói meg a gulyáslevesben levő húskocka is legtöbbször az előző napi maradékokból készül.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...