7 étel, aminek állítólag jobb az íze, ha a hűtőben tartod

Vannak ételek és alapanyagok, amiknek jót tesz egy kis hűtés. Ki-ki eldöntheti, kipróbálhatja, valóban ízletesebb fogásokhoz jut vagy sem. Pizza, chips, liszt...irány a hűtő!

Néha megmarad egy kis lasagne vagy pizza, amit már biztosan észrevettünk, hogy másnap "frissen" a hűtőből jobban esik az íze. Más esetekben állítólag jobb textúrát kapunk azáltal, hogy a hűtőszekrényből vesszük elő őket. Igazából mindezt az ízlésünk dönti el, nincsenek írott szabályok. Nézzük, a séfek szerint mit tarthatnánk hűvösebb helyen a mindennapokban.

1. Pizza

Most nyugodtan bevallhatja mindenki, hogy legalább egyszer életében evett már pizzát vagy másnaposságra, vagy egyszerűen csak mert nem akarta kidobni a másnapos ételt. Természetesen nem veheti fel a versenyt a sütőből vagy kemencéből forrón kikerülő változattal, de annyira jól tud esni a paradicsomos szósz és a sajt másnap is. Ha erre adjuk a fejünket, legalább a hűtőbe tegyük be a szeleteket, amikre még rájárnánk.

2. Csokoládé

Snickers szelet

Az íze nagyon hasonlít a valódi Scnickers-hez. Nekem elsőre furának tűnt, hogy a mogyorót sósan kell beletenni, de mint kiderült, így a finom :) Az eredeti receptet a Receptvilág oldalon ...

Ezt talán nem is kell magyarázni. Ki ne vágyna rá, hogy egy kis nassolás tovább tartson? A hűtött, darabolt csokoládét, legyen az bármilyen márka vagy házi készítésű csoki, sokáig eltarthatjuk a hűtőnkben. Ha pedig csak pár szemet veszünk ki belőle, lassabban is fogyasztjuk őket, az élmény is tovább tart, és még csokoládé túladagolásunk sem lesz tőle.

3. Rizs

Zöld rizs

Rizsből sohasem elég. Nekem biztosan volt ázsiai ősöm, mivel a rizst minden nap megenném. Ezért is kezdtem el különböző ízű és színű rizseket gyártani. A zöld rizs az első a ...

Egy finom köret egyenesen a hűtőből? A fehér rizs állítólag sokkal ízletesebb, ha fogyasztás előtt a hűtőszekrény egyik kevéssé hideg részén, polcán tároljuk. Bár akad némi kétségünk, hogy a hideg rizs lenne az első gondolatunk, ha megéhezünk rá, de egy próbát megér.

4. Száraz alapanyagok

A lisztet és a gabonaféléket egyes séfek szerint vétek lenne nem hűtve tárolnunk, így ugyanis az egyes fogások is jobban sikerülnek majd. Ráadásul azok az alapanyagok, amiket ritkábban használunk, kevésbé lesznek "állott" állapotban, amikor arra kerül a sor, hogy főzzünk vagy süssünk valami finomat.

5. Chips

Chips a sütőből

Már rég ki szerettem volna próbálni, milyen a házi chips. Semmiképp nem akartam olajban sütni, ezért a sütő mellett döntöttem. Fokhagymás tejföllel elropogtattuk. A sütési idő ...

Ez talán az egyik legszokatlanabb, mégis sokan esküsznek rá. A házi készítésű változatai a chipsnek jobb, ha hűtésre kerülnek, mert a vékony krumpliszeletek ropogósak maradnak. Amennyiben a már megnyitott zacskó chips áll egy kicsit szobahőmérsékleten, elveszítheti ruganyosságát, és megpuhulhat a burgonya. Sőt, fagyasztani is lehet, hogy az esti sorozathoz meglegyen a roppanós élmény.

6. Mogyoróvaj

Mogyoróvaj házilag

A mogyoróvaj itthon nem annyira elterjedt, de érdekes az ízvilága, és sütikbe is használható, így utánajártam, hogy hogyan lehetne otthon elkészíteni, mert a boltban vagy nincsen vagy ...

Ugyan a mogyoróvajat, kesuvajat és társait nem mindig tesszük ki a hidegnek, mégis erősen ajánlott, ha jobb állagot szeretnénk elérni. Szilárdan kikanalazni is jobban tudjuk a kívánt mennyiséget, és még az adagokra is jobban tudunk figyelni. Egy kis éjféli bűnözéshez is megfelelőbb választás, mint egy nagy adag fagyi.

7. Lasagne

Paradicsomos-túrós lasagne

Vettem 1 kg túrót pitéhez, de nem volt semmi kedvem az édességhez, és már lejárat előtt volt, ezért gondoltam, hogy csinálok valamilyen túrós tésztát. Emlékeim szerint a túró és a ...

A tészta kissé megszilárdul, a mozzarella már kevéssé ropogós ugyan, de a hűtött verzió egészen új tésztaélménnyel kecsegtet. Ha napközben elkészítjük, estére pedig betesszük a hűtőbe, másnapra az ízek is jobban összeérnek, csak ne feledjük el letakarni, vagy zárt edénybe tenni a lasagnét.

Te milyen furcsaságokat tárolsz a hűtődben?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...