7 desszert, amit gyerekkorunkban utáltunk, de ma már odavagyunk értük

Sok olyan étel volt gyerekkorunkban, amit nem szerettünk. A kelfőzelék, spenót és pacal mellé néha felsorakozott egy-egy süti vagy desszert is. Mi ezekért nem rajongtunk...

1. Madártej

Kijelenthetjük, hogy ezt az eszméletlenül finom desszertet szinte az egész szerkesztőség utálta gyerekkorában. Volt, aki a tojásfehérjehabot nem tudta értelmezni, és volt, akinek az iskolai menzáról voltak róla rossz élményei. Mára mindegyikünk megbarátkozott vele.

Klasszikus madártej

Tojás, tej, cukor, vanília – gyakorlatilag ennyiből áll a madártej. Nem kell bele se keményítő, se liszt, se pudingpor, így is szép sűrű, na meg eszméletlen finom krémet kapunk, ha ...

2. Darálós keksz

Sosem értettem, hogy anyukám miért süt belőle karácsonykor és húsvétkor. Nekem száraz volt és íztelen, de talán az is probléma volt, hogy gyerekkoromban nem sokat kávéztam. Ma tea és kávé mellé kifejezetten imádom!

3. Tökös-mákos rétes

Hogy kerül a rétesbe tök? - tette fel a kérdést Juci gyerekkorában, majd elhatározta, hogy soha többé nem eszik olyan édességet, amibe zöldség van. Szerencsére, csak néhány évet kellett várni, hogy ne csak a tökfőzelékért, de a tökös-mákos rétesért is rajongjon.

4. Zserbó

Karácsonyi kedvenc, kivéve Donátának, akit világgá lehetett kergetni ezzel a sütivel. Nem szerette a rumos utóízét, és a diót sem. Most ölni tudna érte!

Nagyi házi zserbója

Semmi kétség, a zserbógyártás igazi mesterei a nagymamák, így nem véletlen hogy ezt a receptet is egy családi gyűjteményből szereztem be!

5. Túrókrémes sütik

Zsófiúgy gondolta, a túró nem sütibe való. Utált minden tortát és desszertet, amiben édes túrókrém volt.

6. Tejberizs

Undi, ragacsos trutyi - legalábbis ezt gondolta Anna gyerekkorában a tejberizsről. Ráadásul minek főzzük meg tejjel a rántott hús mellé rakott köretet?

7. Francia krémes

Legtöbbünknek a vaníliapudingos változattal volt gondja. Semmilyennek éreztük az egészet a száraz, ázott tésztával. Csak néhány évet kellett várni, és megbarátkoztunk ezzel a sütivel is.

Klasszikus francia krémes

Leveles tészta, könnyű habos krém, karamellás tető. Igen, ez a francia krémes, amit egyszer mindenképp otthon is el kell készíteni!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...