7 csodás karácsonyi teríték - Így hajtogasd a szalvétát, hogy az ünnepi asztal éke legyen

Egyszerű, mégis látványos díszeket hajtogathatsz szalvétákból, amikből a karácsonyi asztal dísze is lehet. Szalvétacsodák egyszerűtől a mesterfokig.

Egy szépen terített asztal mellett az ételek is jobban ízlenek, azonban nem kell órákat töltened a dekorációval: egy-két ízléses dísszel és szépen hajtogatott szalvétákkal könnyen feldobhatod bármelyik terítéket.

Ünnephez méltó formavilág:

Használj tipikus karácsonyi színeket, vagyis keverd a zöld és a bordó különböző árnyalatait. Ha így teszel, különösebben hajtogatnod sem kell azért, hogy a végeredmény látványos legyen: elég becsomagolni az evőeszközöket a szalvétába, és masnival átkötni őket.

Egyszerű de annál látványosabb, ha a szalvétából balerina ruhát hajtogatsz. A kép alatt mutatjuk hogyan készítsd el.

Ez a játékos csillagalak kicsit bonyolultabb, de a végeredmény igazán látványos. Vegyesen, vagyis bordó, zöld és fehér színekben tedd az asztalra, és még hangulatosabb lesz a teríték.

Bármilyen színben nagyon jól mutat a virágra hasonlító forma. Egy szép szalvétagyűrűvel koronázhatod meg igazán a látványt.

Elegáns terítékhez tökéletesen passzol ez a stílus:

Ez a cuki masni a balerina ruhával együtt is nagyon jól mutat az asztalon. Ha fekete szalvétából készíted el, csokornyakkendőre hasonlít, így a hölgy vendégek elé balerina ruhát, a férfiak elé pedig ezt a formát is teheted:

Ezeket olvastad már?

Címlap: Pinterest

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...