6 üvegbe zárt trükk, ami teljesen megbabonáz

Ha a hűtőd tele van megbontott lekvárokkal, szószokkal, akkor ez a te cikked – nézd meg, hogy használhatod fel - plusz mosogatás nélkül - a üveg alján maradt finomságokat!

Nem kell többé késsel vagy kiskanállal kikapirgálnod az üveg alján maradt mustárt, és a szószos flakont sem kell a végtelenségig ráznod, hogy az utolsó cseppet is kinyerd belőle. Az alábbi receptötletek úgy születtek, hogy ott helyben, az üvegben elkészíthetőek legyenek. Odaleszel értük – vedd támpontnak őket, és készítsd el a saját variációdat belőlük! Mostantól nem nyűgként tekintesz a maradékokra, inkább várod már, hogy az üveg aljára érj :)

Szinte üres mogyoróvajas üveg

Mogyoróvajas tésztasaláta

A mogyoróvaj inkább Amerikában kedvelt, de tudjuk, hogy sokan közületek imádják a távol-keleti ízeket. Ez a munkahelyre is bátran vihető tésztasaláta nekik készült!

Hozzávalók: főtt udon vagy rizstészta, szójaszósz, rizsecet, chili, újhagyma zöldje, piros kaliforniai paprika, sárgarépa, szezámmag és pár csepp forró víz

Pár csepp méz a macis üveg alján

Mézes-gyümölcsös koktél

Persze, mondhatjátok, hogy néhány másodperc a mikróban, és szinte teljes egészében kicsorgatható a méz az üvegből, de akkor is marad benne egy kevéske, amiért igen kár lenne. Íme a tökéletes mézes koktél receptje. Most télen fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető!

Hozzávalók: citromlé, pár szem málna (fagysztott is lehet), vodka és víz

Dijoni mustárból egy kicsi is elég

Mustáros csicseriborsó-saláta

A dijoni mustáros üvegben szinte mindenféle saláta elkészíthető, melyhez vinaigrette-öntet passzol. Csicseriborsóval is nagyszerű összeállítást készíthetünk!

Hozzávalók: olívaolaj, citromlé, leszűrt konzerv csicseriborsó, só, friss baszalikom és parmezánforgács

A legfontosabb finomság a Nutellás üveg alján leledzik

Nutellás fagyikehely

Egy korábbi cikkünkben is mutattuk már ezt a trükköt, de ha valaki nem látta volna, ezt nem szabad kihagynia – a legjobb megoldás a világon: fagyit az üvegbe!

Hozzávalók: vaníliafagyi, tejszínhab, cukorgyöngy és koktélcseresznye

Trükk Shriracha-megszállottaknak

Shrirachás Bloody Mary koktél

A Shirachát méltán nevezhetjük a világ legjobb chiliszószának, de az üvegébe nehézkesen tölthetnénk bele tésztát, salátát és más nagyobb méretű hozzávalót. Így marad a koktél lehetősége, illetve egy kevés forró levessel is kinyerhetjük az utolsó cseppeket belőle!

Hozzávalók: vodka, zellerszár, citrom, olívabogyó, paradicsomital, só és bors

Mikrózható a lekváros üveged?

Lekváros mikrós süti

A Nosalty oldalán száz számra találtok jobbnál jobb mikrós süti receptet, próbáljátok ki az egyiket – a maradék lekvárotokat használjátok fel hozzá!

Hozzávalók: olvasztott vaj, tej (szója, rizs vagy mandulatej is lehet), tojás, vanília kivonat, cukor, sütőpor és liszt, a tetejére tejszínhab és gyümölcs mehet

Ezeket olvastad már?

viarefinery29.com

fotók: Ted Cavanaugh

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...