6 üvegbe zárt trükk, ami teljesen megbabonáz

Ha a hűtőd tele van megbontott lekvárokkal, szószokkal, akkor ez a te cikked – nézd meg, hogy használhatod fel - plusz mosogatás nélkül - a üveg alján maradt finomságokat!

Nem kell többé késsel vagy kiskanállal kikapirgálnod az üveg alján maradt mustárt, és a szószos flakont sem kell a végtelenségig ráznod, hogy az utolsó cseppet is kinyerd belőle. Az alábbi receptötletek úgy születtek, hogy ott helyben, az üvegben elkészíthetőek legyenek. Odaleszel értük – vedd támpontnak őket, és készítsd el a saját variációdat belőlük! Mostantól nem nyűgként tekintesz a maradékokra, inkább várod már, hogy az üveg aljára érj :)

Szinte üres mogyoróvajas üveg

Mogyoróvajas tésztasaláta

A mogyoróvaj inkább Amerikában kedvelt, de tudjuk, hogy sokan közületek imádják a távol-keleti ízeket. Ez a munkahelyre is bátran vihető tésztasaláta nekik készült!

Hozzávalók: főtt udon vagy rizstészta, szójaszósz, rizsecet, chili, újhagyma zöldje, piros kaliforniai paprika, sárgarépa, szezámmag és pár csepp forró víz

Pár csepp méz a macis üveg alján

Mézes-gyümölcsös koktél

Persze, mondhatjátok, hogy néhány másodperc a mikróban, és szinte teljes egészében kicsorgatható a méz az üvegből, de akkor is marad benne egy kevéske, amiért igen kár lenne. Íme a tökéletes mézes koktél receptje. Most télen fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető!

Hozzávalók: citromlé, pár szem málna (fagysztott is lehet), vodka és víz

Dijoni mustárból egy kicsi is elég

Mustáros csicseriborsó-saláta

A dijoni mustáros üvegben szinte mindenféle saláta elkészíthető, melyhez vinaigrette-öntet passzol. Csicseriborsóval is nagyszerű összeállítást készíthetünk!

Hozzávalók: olívaolaj, citromlé, leszűrt konzerv csicseriborsó, só, friss baszalikom és parmezánforgács

A legfontosabb finomság a Nutellás üveg alján leledzik

Nutellás fagyikehely

Egy korábbi cikkünkben is mutattuk már ezt a trükköt, de ha valaki nem látta volna, ezt nem szabad kihagynia – a legjobb megoldás a világon: fagyit az üvegbe!

Hozzávalók: vaníliafagyi, tejszínhab, cukorgyöngy és koktélcseresznye

Trükk Shriracha-megszállottaknak

Shrirachás Bloody Mary koktél

A Shirachát méltán nevezhetjük a világ legjobb chiliszószának, de az üvegébe nehézkesen tölthetnénk bele tésztát, salátát és más nagyobb méretű hozzávalót. Így marad a koktél lehetősége, illetve egy kevés forró levessel is kinyerhetjük az utolsó cseppeket belőle!

Hozzávalók: vodka, zellerszár, citrom, olívabogyó, paradicsomital, só és bors

Mikrózható a lekváros üveged?

Lekváros mikrós süti

A Nosalty oldalán száz számra találtok jobbnál jobb mikrós süti receptet, próbáljátok ki az egyiket – a maradék lekvárotokat használjátok fel hozzá!

Hozzávalók: olvasztott vaj, tej (szója, rizs vagy mandulatej is lehet), tojás, vanília kivonat, cukor, sütőpor és liszt, a tetejére tejszínhab és gyümölcs mehet

Ezeket olvastad már?

viarefinery29.com

fotók: Ted Cavanaugh

Címlapról ajánljuk