Nem kell többé késsel vagy kiskanállal kikapirgálnod az üveg alján maradt mustárt, és a szószos flakont sem kell a végtelenségig ráznod, hogy az utolsó cseppet is kinyerd belőle. Az alábbi receptötletek úgy születtek, hogy ott helyben, az üvegben elkészíthetőek legyenek. Odaleszel értük – vedd támpontnak őket, és készítsd el a saját variációdat belőlük! Mostantól nem nyűgként tekintesz a maradékokra, inkább várod már, hogy az üveg aljára érj :)
Szinte üres mogyoróvajas üveg
Mogyoróvajas tésztasaláta
A mogyoróvaj inkább Amerikában kedvelt, de tudjuk, hogy sokan közületek imádják a távol-keleti ízeket. Ez a munkahelyre is bátran vihető tésztasaláta nekik készült!
Hozzávalók: főtt udon vagy rizstészta, szójaszósz, rizsecet, chili, újhagyma zöldje, piros kaliforniai paprika, sárgarépa, szezámmag és pár csepp forró víz
Pár csepp méz a macis üveg alján
Mézes-gyümölcsös koktél
Persze, mondhatjátok, hogy néhány másodperc a mikróban, és szinte teljes egészében kicsorgatható a méz az üvegből, de akkor is marad benne egy kevéske, amiért igen kár lenne. Íme a tökéletes mézes koktél receptje. Most télen fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető!
Hozzávalók: citromlé, pár szem málna (fagysztott is lehet), vodka és víz
Dijoni mustárból egy kicsi is elég
Mustáros csicseriborsó-saláta
A dijoni mustáros üvegben szinte mindenféle saláta elkészíthető, melyhez vinaigrette-öntet passzol. Csicseriborsóval is nagyszerű összeállítást készíthetünk!
Hozzávalók: olívaolaj, citromlé, leszűrt konzerv csicseriborsó, só, friss baszalikom és parmezánforgács
A legfontosabb finomság a Nutellás üveg alján leledzik
Nutellás fagyikehely
Egy korábbi cikkünkben is mutattuk már ezt a trükköt, de ha valaki nem látta volna, ezt nem szabad kihagynia – a legjobb megoldás a világon: fagyit az üvegbe!
Hozzávalók: vaníliafagyi, tejszínhab, cukorgyöngy és koktélcseresznye
Trükk Shriracha-megszállottaknak
Shrirachás Bloody Mary koktél
A Shirachát méltán nevezhetjük a világ legjobb chiliszószának, de az üvegébe nehézkesen tölthetnénk bele tésztát, salátát és más nagyobb méretű hozzávalót. Így marad a koktél lehetősége, illetve egy kevés forró levessel is kinyerhetjük az utolsó cseppeket belőle!
Hozzávalók: vodka, zellerszár, citrom, olívabogyó, paradicsomital, só és bors
Mikrózható a lekváros üveged?
Lekváros mikrós süti
A Nosalty oldalán száz számra találtok jobbnál jobb mikrós süti receptet, próbáljátok ki az egyiket – a maradék lekvárotokat használjátok fel hozzá!
Hozzávalók: olvasztott vaj, tej (szója, rizs vagy mandulatej is lehet), tojás, vanília kivonat, cukor, sütőpor és liszt, a tetejére tejszínhab és gyümölcs mehet
Ezeket olvastad már?
Így készül a világ legnépszerűbb csiliszósza
Az ínyenc, csípős szószokat előállítók legnagyobbja, a Huy Fong Foods egy különleges gyárlátogatás keretében mutatja be az ázsiai boltok slágerének készítését és gyártását.
Hering AndrásKészítsünk nutellát házilag!
Csokis és mogyorós, krémes és lágy. Kenyérre kenjük vagy sütibe tesszük. Mi az? A helyes válasz: nutella!
GrétiHamburgeres póló és lekváros telefontok
Manapság egyre nagyobb teret hódít a gasztronómia a médiában, és most már az ifjú divattervezők képzeletét is megragadta.
GrétiAlmavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
Coookfotók: Ted Cavanaugh