6 tipp, hogy úgy pezsegjen a házi bubble teád, mint a bolti

Egyre több bubble teázóval lehet találkozni mindenfelé, de ha nem szeretnél annyi pénzt költeni egyetlen italra, akkor akár otthon is elkészítheted! Most 6 tippet hoztunk ehhez.

Ahogy minden ételnél és italnál, az otthoni bubble tea elkészítésénél is a legnagyobb előny, hogy pontosan tudod, milyen alapanyagok kerülnek bele, valamint a saját ízlésed szerint tudod alakítani, hogy mennyire édes a végeredmény. Ezért mi csak ajánlani tudjuk, hogy készíts magadnak otthon tápiókából bobba teát, ráadásul az alábbi 6 tipp segítségével biztosan büszke lehetsz majd a végeredményre!

Bubble tea

Válaszd a megfelelő tápiókagyöngyöt!

Fontos, hogy a teljesen alap, egyszerű tápiókagyöngyöt válaszd a teádhoz. Noha a gyorsan elkészíthető és az instant gyöngyök egy pillanat alatt elkészülnek, nem olyan rágósak, mint a hagyományos tápiókagyöngy, és könnyen túlfőnek. A nagy bobbának puhának kell lennie, ugyanakkor ruganyosnak és rágósnak.

Ne főzd túl a tápiókát

Az elkészítéshez a szakértők az alábbi módszert ajánlják az Epicurious cikkében:

forrald a tápiókát 15-20 percig, kevergesd rendszeresen, hogy ne tapadjanak össze, egészen addig, amíg félig átlátszóvá nem kezdenek válni. Ezután vedd le az edényt a tűzről, és még 20 percig hagyd, hogy a gyöngyök lefedve párolódjanak.

Nyers állapotban a gyöngyök szilárd állagúak, mivel tápiókakeményítő bevonat veszi körbe őket, de a teljesen megfőtt gyöngynek puhának, rágósnak és áttetszőnek kell lennie. A legfontosabb, hogy ne főzd őket túl.

Készítsd el a szirupodat barna cukorral

Miután a tápióka megfőtt, lecsepegtesd le a gyöngyöket, és helyezd a barna cukorból készült szirupfürdőbe, amely gazdag melaszszerű ízzel itatja át a bobbát. A karamellszerű szirup örvényei drámai, igazán mutatós mintákat hoznak létre az italban.

Bobba tea

Talán már Ti is hallottatok a bubble, vagy bobba teáról, esetleg kóstoltátok is. Mi most megmutatjuk, hogy valójában egy otthon is könnyedén elkészíthető üdítőről van szó. ...

A tanácsok alapján a tápiókát legalább 30 percig (de legfeljebb négy órán keresztül) érdemes áztatni, és ajánlott kísérletezni a különböző cukrokkal a szirup elkészítésénél. A szirupot egyébként akár egy hónapig is el lehet tartani a hűtőben, ezért érdemes nagy adagot készíteni belőle, ha rendszeresen innál bubble teát.

Használj nagyon erős teát

Az erőteljesebb és koncentráltabb tea ízű italhoz készíts erősebb teát: áztasd hosszabb ideig, vagy használj több teát. Sok teakalauz azt ajánlja, hogy legfeljebb négy percig áztasd a teát, hogy ne legyen túl erős benne a csersav. Van, aki azt ajánlja, hogy addig áztasd a teát, amíg ki nem hűl, ez akár 20-30 percet is igénybe vehet, vagy akár két-három teafiltert is használhatsz, mivel a tejjel utána amúgy is felhígítod. Alternatívaként tealeveleket és finom porrá őrölt teát is használhatsz.

Az, hogy milyen teából készíted az italod, csak rajtad múlik, akár zöld tea vagy oolong, de a fekete teák, így a ceyloni vagy assam is alkalmas erre a célra.

Variálhatod a teát benne, és akár matchapudinggal vagy fekete ragacsos rizzsel is felturbózhatod

Készítsd frissen

Sajnos a tápióka nem olyasmi, amit nagy adagban előre el lehetne készíteni és a hűtőszekrényben tárolni. Legjobb frissen fogyasztani, ugyanis a főtt tápiókagyöngy már néhány óra elteltével elveszíti ruganyos állagát: a közepe megkeményedik, míg a külső rétege pépes lesz. Nem túl guszta!

Élvezd!

A bubble teát könnyen lehet alakítani, kerülhet bele tej vagy növényi ital is. Variálhatod a teát benne, és akár matchapudinggal vagy fekete ragacsos rizzsel is felturbózhatod, hogy még gazdagabb textúrákat kapj. A következő adagból akár koktélt is varázsolhatsz, ha a szirupot megbolondítod kedvenc szeszes italoddal.

Tápióka puding

A tápióka nem más, mint a mandióka növény gyökeréből kivont szárított keményítőliszt. Ezt nemcsak liszt formában, hanem granulátumként, azaz "tápióka gyöngyként" is meg lehet ...

Forrásunk volt.


Még több finomság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...