6 tipp, hogyan szeresd meg a főzést, ha egyedül élsz

Hogy magadra főzni unalmas? Ezzel a módszerrel te is meg fogod szeretni a főzést, akkor is, ha egyszemélyes háztartást vezetsz! 

Ha egyedül élsz, akkor a konyha és a főzés jelenthet némi kihívást - sokan nem szeretnek egymagukra ételt készíteni, nehéz egy adagot főzni valamiből, ha sokat készítünk, akkor meg könnyen unalmassá válhat a harmadik napon is ugyanazt ebédelni. Én mégis a 'házi mindig jobb' elgondolás pártján vagyok, így következzen hat tuti tipp, amivel talán megjön a kedved a szóló főzéshez. Elvégre a legjobbat érdemled!

Töltsd fel a hűtődet

Kezdj úgy gondolkodni, hogy nem teljes tál ételeket főzöl magadnak, hanem sokféle összetevőből pakolsz össze hirtelenjében valami finomat. Persze ha van kedvenc ételed, amit szeretsz több napig is enni, akkor ez is opció, de a hűtőben tartani leveles zöldségeket, például bébispenótot, ruccolát, valamilyen fehérjefélét tárolni a kamrában, mint mondjuk a bab, szószokkal feltankolni (pl. marinara, vinaigrette, pesto), és ehhez kalkulálni valamilyen alternatív gabonát (köles, bulgur stb.) a lehető legjobb ötlet, hogy mindig összedobhass valamilyen isteni ebédet vagy vacsorát!

Karfiolos bulgursaláta

Azt szeretem a legjobban ebben a receptben, hogy még hidegen is isteni finom, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznap ebédre is kiváló!

Rendelj másképp

Ma már szerencsére azt a piaci rést is betöltötték, hogy akár egy adott, kiválasztott recepthez is házhoz rendelheted az alapanyagokat, pontosan kiporciózva. Neked csak ki kell választanod a kívánt ételt, megrendelni, az általad megadott időpontban átvenni, majd a konyhádban szuper főételt varázsolni belőle, amihez még az elkészítés módját is leírják neked! Nincs kárba veszett alapanyag, hűtőben fonnyadásra ítélt zöldségek, annyit kapsz a cégtől, ami pont elég a megrendelt adaghoz!

Ne nézd le a fagyasztott zöldségeket

Ez az egyik legjobb tipp egyszemélyes konyhához, ugyanis a fagyasztott zöldségek hatalmas tárháza áll rendelkezésedre, hogy isteni köretet, esetleg főételt készíts belőle. Én gyakran lepirítok egy kisebb édesburgonyát (pikk-pakk átsül), és hozzáöntök a kedvenc zöldségkeverékemből egy adagot, majd alaposan összesütöm őket. Jöhet mellé bármilyen hús, de cukormentes szósszal nálam főételként is simán megállja a helyét, akár még plusz leveles zöldség hozzáadásával is.

Sült zöldséges kuszkusz

A kuszkusz nagyon kiváló alternatíva rizs vagy burgonya helyett. Ebben a receptben egy hideg sült zöldséges saláta hozzávalójaként szerepel, de  nagyon sokféleképpen felhasználható.

Sült kelbimbó saláta

Kedvenc boltomnak van egy csodás csemegerészlege. Kész kajákat, hideg és meleg salátákat, felvágottakat árulnak. Mivel a bolt a környék bio-vegán-fair-trade hippijeinek egyik nagy ...

Zöldségek és mártogatósaik

Nem csak készen vásárolhatsz isteni salsákat, mártogatósokat, bár tény, hogy a boltok polcain eszméletlen felhozatal sorakozik paprikakrémekből, humuszból, padlizsánkrémből stb. Ha nagyon sietsz, emelj le egy ilyet a polcról, vagy készítsd el otthon, ha pedig túl sok lenne belőle, irány a fagyasztó, hogy bármikor elővehesd. Nasinak is simán beválik, zöldségekkel tunkolva!

Napraforgómagos sült burgonya

A napokban készítettem egy olyan tepsis burgonyát - ami persze tökéletes lenne egy fűszeres sült mellé- de lévén, hogy megszórtam szezám-, illetve napraforgómaggal, meglocsoltam némi ...

Főzz egyszer, egyél háromszor

Ha nem rohansz ki a világból attól a gondolattól, hogy egy héten többször is ugyanazt edd, akkor a legjobban egyértelműen te jársz: akár több adagot is főzhetsz az adott ételből, ami azért lesz jó, mert a hétköznap estéket mással is eltöltheted, nem kell aggódnod a másnapi ebédkérdés miatt.

Vannak jó félkész ételek

Itt nem lehet megúszni a cimkeolvasgatást, de ma már igenis vannak nagyon jobb minőségű fagyasztott pizzák, (bio) levesporok, amikből szempillantás alatt készíthetsz szuper ételeket: tegyél a levesbe plusz zöldségeket, máris nem olyan uncsi, vagy éppen készíts egy fél pizza mellé isteni salátát - ez az a rendszer, amivel esténként tutira nem kell a pizzarendelést választanod!

Margherita pizza

Paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom - ez a szentháromság a Pizza Margherita, az olaszok pizzáinak egyik legalapvetőbbike.

Szalámis-pepperonis pizza

Házilag pizzát készíteni egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek sokan hiszik. Kicsit ugyan időigényes, de a végeredmény egészen biztosan kárpótolni fog a befektetett ...

Csiperkegombás-rukkolás pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás ...

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Cookinglight

{ KÉP = NID, 3 }

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...