6 strapabíró növény a balkonra/teraszra, ami 30 fok felett is bírja

Egész nap verőfényes napsütésben úszik a teraszod? A balkon inkább egy sivataghoz hasonlít, mert egy növényed sem éli túl? Segítünk!

A következő növények nagyon szárazságtűrőek, és nem mellesleg imádják a napsütést is. 30 fok felett sem lesz semmi bajuk sem az erkélyeden, sem a teraszon.

Agavé

Pozsgás növény lévén nagyon szereti a meleget. Ültetéséhez kavicsos talajt érdemes választani, ebben fejlődik szépen. Víz- és páratartalom-igénye egyaránt alacsony, öntözni is elég heti egy alkalommal.

Ezt láttad?

11 növény, ami úgy hat rád, mint egy antidepresszáns

Agavé

Kokárdavirág

A kokárdavirág közepes magasságú, 40-60 cm-es magasságot elérő, jó szárazságtűrő, ellenálló növény. Virágágyásba, kaspóba ültetve egyaránt jól mutat a legmelegebb teraszon is!

Kokárdavirág

Verbéna (Vasfű)

A kerti verbéna fény és melegigényes növény, így napos, világos helyet keressünk neki, ahol a talaj jó vízelvezetésű.

Verbéna

Sárgaviola

A sárgaviola fényigényes növény, ezért nyugodtan kerülhet tűző napos, vagy félárnyékos helyre. Talajok közül leginkább a mérsékelten meszes, kevésbé kötöttet kedveli. Vízigénye átlagos, mérsékelt öntözést igényel.

Sárgaviola

Leander

Olyan helyet kell számára választani, ahol bőségesen juthat napfényhez, mivel virágzásához elengedhetetlen a meleg és a sok napsütés. Arra azonban figyeljünk, hogy eső ne érje, mivel a sziromlevelek könnyen bebarnulhatnak, ha az esőcseppek összeragasztják őket.

Leander

Varjúháj

Remekül mutatnak sziklakertekben vagy kaspókban, ráadásul a nagyon szívós, változatos külsejű pozsgás növények, így bírni fogja, ha éppen a te teraszod maga a szahara.

Varjúháj

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...