Sonkából, maradék tojásból, friss és roppanós zöldségekből rengeteg finomság készíthető a következő napokra. Sokaknál még otthon vannak a gyerekek is, akik éppen a tavaszi szünet szabad napjait élvezik, a következő ételek így nemcsak a felnőttek szájízének tesz majd eleget, de a gyerekek is imádni fogják!
KEDD
Ha előrelátóan lehűtöttük már a húsvéti sonka főzőlevét a hétvégén, itt az idő, hogy mennyei bablevest készítsünk belőle, melybe még a húsvéti sonka egy része is beletehető. Meg merjük kockáztatni, hogy ez lesz az év legízletesebb bablevese, a receptért kattints ide vagy a képre!
SZERDA
A maradék sonka mellett a hidegtálakról megmaradt retek és zöldsaláta is felhasználásra kerülhet ebben a finom és friss fogásban, melyhez némi gomba és spenót is került. Könnyed étel a nagy lakomák után, jól fog esni! Recept itt!
CSÜTÖRTÖK
A klasszikus amerikai sajtos makarónit egy kis sonkával is felturbózhatjuk, ezt a könnyű receptet mindenképpen érdemes kipróbálni, ha eddig még nem kerítettél rá sort. Recept itt!
PÉNTEK
Moistmaker, Ross Geller kedvenc maradékmentő szendvicse
Minden Jóbarátok-rajongó pontosan tudja, milyen fontos Ross számára a hálaadási maradékokból készült szendvics – ez az úgynevezett „hidratáló" vagy „moistmaker". Sajnálatos módon 1998 őszén rosszul végződik Ross szendvicskalandja, ugyanis egy kollégája megeszi a hidratálót előle, amin kedvenc paleontológusunk annyira kiborul, hogy pszichológushoz és kényszerszabadságra küldi az egyetem. Úgyhogy ha ti is elkészítitek, ne tévesszétek szem elől! A receptért kattints ide!
SZOMBAT
Húsvét utáni sonkás rakott krumpli
Ez az utolsó nap, hogy húsvétról maradt sonka felhasználásával ajánlunk receptet, ez a hétvégi fogás azonban garantált kedvenc lesz, hiszen nemcsak szaftos és finom, de nagyon laktató is, ráadásul bőven lehet belőle repetázni. A receptért kattints ide!
VASÁRNAP
A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben pompázó gumójának felhasználására összpontosít, a retek levele általában már a zöldségesnél a kukában végzi. Ezt a filléres alapanyagot véletlenül sem érdemes kidobni, egyfelől nagyon egészséges, számos módon felhasználható különböző ételekbe, és nagyon ízletes, másfelől felhasználásával kevesebb hulladékot termelhetünk! Most egy egyszerű, könnyed reteklevélpesztó segítségével tesszük még izgalmasabbá a rizottót. A receptért kattints ide!
Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt: