6 nagyon hatékony konyhai praktika a mindennapokra

Hogyan pucoljunk hagymát a héj kaparászása nélkül, mit csináljunk a maradék rizzsel, és hogyan tüntessük el kezünkről a kellemetlen ételszagot? Segítünk! 

Összeszedtünk néhány hasznos háztartási praktikát, amelynek köszönhetően egy kicsit egyszerűbb lesz az életünk a konyhában. A következő trükkök igazán hasznosak lehetnek főzés előtt, vacsorakészítés közben vagy éppen tálalás után is, ráadásul olyan könnyen eltanulhatod őket, hogy hamarosan már ösztönösen ezeket a megoldásokat fogod használni!

1. Pucolj hagymát könnyedén!

A forró víz fellazítja a hagyma héját, ezért nagysága és fajtája szerint 10 másodperctől (pl. kisebbek, fehér hagyma) akár 5 percig is (a nagy, vörösesbarna héjúakat) fektessük forró vízbe, majd merítsük hideg vízbe, a héjak így szinte leesnek róla.
2. Készíts kukoricakonzervet házilag! Hogyan?
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek