6 mikrótrükk, ami hasznodra válik!

Ha azt hitted, mindent tudsz a mikródról, valószínűleg tévedtél. 6 trükk, mely a hasznodra válhat - nézd meg, hogy ismerted-e őket!

A mikrót lehet szidni vagy szeretni, de ami biztos, hogy nagyon gyors, hasznos, praktikus kis jószág. Szinten mindent el tudsz benne készíteni, és ha sietsz vagy nyaralsz, esetleg gyengén felszerelt konyhával van dolgod, örülni fogsz neki, az tuti. Ezeket például tudtad róla?

1. Száraz pizza ellen

Ha a megszáradt pizzaszeletet beteszed a mikróba egy rövid időre, és melléteszel egy pohár vizet, nem lesz nyúlós!

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Leveles pizzette

Kis pizzácskák, olaszul pizzette vajas tésztából. Vilmos szerint lepipálja a kelttésztás pizzát, pedig az is nagy kedvence! A szaggatásnál leeső darabokból tojással kenve és sajttal ...

2. Sírás ellen

Tedd a hagymafejet egészben, de megpucolva a mikróba 30mp-re, és előtte fúrj rá néhány lukat a késeddel - így majd távoznak azok a gázok, amik a sírást okozzák.

3. Fokhagymahámozás

Tedd az egész fej fokhagymát (gerezdekkel is működik) a mikróba héjastul 20 mp-re. Mikor kiveszed, a héja szinte lecsúszik róla!

Ez is érdekelhet!

Fokhagymapucolás tíz másodperc alatt!

4. Jobb hatásfokú mikrózás

Ha úgy érzed, ételed nem egyenletesen fő/melegszik a mikróban, mindig tedd a tányér külső részére!

5. Kukoricahántás gyorsan

Ha nincs kedved lehántani a kukoricacsőről a héjat és a haját, vágd le a ducibb végét, tedd a mikróba magas hőfokon 3-5 percre, rázd meg, és lám, kicsusszan belőle a cső!

6. Mikrótisztítás

Ha koszos a mikród, tegyél egy tálkába vizet, nyomd bele egy citrom levét, és rakd be 3 percre. Hagyd a tálat még 5 percig állni, majd vedd ki, és töröld át a mikródat papírtörlővel! Mintha új lenne!

És itt a videó , amiben mindez benne van...

(Címlapfotó: FLickr/Charlton Clemens)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...