6 különböző libazsírt teszteltünk - Van különbség? De még mekkora!

Márton napra készülvén ezúttal hat különböző márkájú, szupermarketekben kapható libazsírt teszteltünk. Megmutatjuk, melyik szerintünk a legjobb választás. 

November 11-én ünnepeljük Márton napját, az év ezen időszakában pedig sok háztartásban került libacomb, tepertő vagy libazsírban sült étel az asztalra. Márton napjához közeledve gondoltunk egyet, és a szupermarketeket bejárva hat különböző márkájú libazsírt teszteltünk le.

Gondolhatnánk, hogy libazsír és libazsír között aligha van különbség, a hat különböző terméket végigkóstolva azonban rá kellett jönnünk, hogy ízben és összetevőkben egyaránt vannak különbségek.

Márton napról:

A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, és az advent közeledtéhez kötődnek. A legenda szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták őt gágogásukkal. Már a római időkben is számon tartották ezt a napot, ilyenkor az emberek az új termésből készítettek lakomát, húsként pedig Mars isten szent madarát, a ludat fogyasztották.

Szerkesztőségünk öt tagja egy vakteszt keretein belül kóstolta végig a zsiradékokat, kis katonákra vágott kenyerekre kenve. A zsírok márkájának kilétéről a kóstolók nem tudtak, nézzük a kipróbált termékeket először a kóstolás sorrendjében!

CBA Piros libazsír

  • erős illatú, szobahőmérsékleten igen folyékony
  • halovány színű
  • enyhén grízes
  • sertészsírra emlékeztető íz

​ár: 399 Ft / 200 g

Orsi Libazsír

  • finom, intenzívillat
  • kicsit sósabb
  • hagyományos libazsír íz
  • szobahőmérsékleten enyhén folyós, nem vizes

ár:339 Ft/ 200 g

Házi libazsír

  • édesillat
  • masszív állag még szobahőmérsékleten is, egyáltalán nem volt folyós
  • sárgás szín

Megjegyzés: a doboz tetején olvasható összetevők szerint nyomokban tejterméket tartalmazhat!

ár:659 Ft /300 g

Szaftos sólet

A sóletra is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás - mi így szeretjük a legjobban!

Egészben sült ropogós liba

Márton-nap környékén szokás libát enni, de egyre kevesebben állnak neki egy egész madarat megsütni. Pedig nem annyira bonyolult, csak figyelni kell rá - és ha egyszer ráéreztünk, ...

Gizi Néni étkezési libazsír

  • a többi zsírhoz képest ez sárgásabb volt
  • szobahőmérsékleten is nagyon folyós, de krémes állagú
  • sült illata volt, mint a töpörtyűnek
  • ízre is olyan volt, mint a már sült zsírnak

Megjegyzés: az összetevők között kurkuma és rozmaring őrlemény is megtalálható

ár:499 Ft/ 250 g

Grand Fett libazsír

  • finom, libazsíros illat
  • sűrű, kicsit marcipános állag
  • kicsit semleges ízű
  • ízlelve tapadós, vékony réteget képez a szájban

ár:269 Ft / 190 g

Karát Libazsír

  • finom, libazsíros illat
  • enyhén sós, lágy és krémes
  • kicsit sült zsír íz

ár: 399 Ft/ 300 g

Lássuk a végeredményt!

NÉVHONNAN?ÁRÁR/ KILOGRAMM
1.KarátPenny399 Ft/ 300 g1330 Ft
2.Gizi néni étkezési libazsírG-Roby499 Ft/ 250 g1996 Ft
3.Grand FettSpar269 Ft / 190 g1415 Ft
4.Orsi libazsírG-Roby339 Ft/ 200 g1695 Ft
5.Házi LibazsírTesco659 Ft /300 g2196 Ft
6.CBA Piros libazsírCBA Príma399 Ft/ 200 g1995 Ft

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...