6 izgalmas szakácskönyv 2019 elejéről - mi ezeket ajánljuk!

Tartottunk egy szakácskönyvszemlét az év elejéről - mi ezeket a példányokat tartjuk a legizgalmasabbnak!

Karácsony után most, 2019 első negyedévében is górcső alá vettük a frissen megjelent szakácskönyveket - összességében elmondható, hogy az év végi ünnepi időszakban jóval szélesebb és érdekesebb a kínálat, ami érthető is, de most sem panaszkodhatunk. Külön érdekesség, hogy a választott szakácskönyvekből több is csak vega recepteket tartalmaz.

Stahl Judit: Ázsiai kalandok

"Stahl Judit új szakácskönyvsorozatának egyik darabja: a Stahl magazin legnépszerűbb receptjeit veszi alapul, és mindegyikhez kínál egy-egy vadonatúj, szellemes variációt. Azt is megtanulhatod belőle, hogy egy-két hozzávaló megváltoztatásával, mégis ugyanazzal a módszerrel miként készíthetsz el teljesen más ázsiai ételeket."

Az ázsiai kalandok receptjeit kezdő és haladóbb ázsiaikonyha-rajongónak is ajánljuk - a design és a fotók inkább a 2000-res évek elejét idézik, a receptek pedig Stahl Judit mellett olyan nevekhez fűződnek, mint Mautner Zsófi vagy Bohus Csaba.

Ár: 3.990 Ft

Kiadó: Lettero Kiadó Kft.

Hannah Coughlin: A csodálatos méz

40 finom recept a jobb egészségért

"A méz a természet gyógyszere. Számos jótékony hatása ismeretes a torokfájás enyhítésétől a sebgyógyulás felgyorsításán át az emésztés és az agyműködés segítéséig. Kényeztesse magát egy levendulás-mézes vagy egy természetesen édes, fűszeres banános-kókuszos süteménnyel, vagy ünnepelje a mézet olyan sós fogásokban, mint például a paradicsomos-zöldbabos baklava vagy a balinéz csirke."

A kis alakú csinos könyvecske a mézrajongók kötelező darabja, amely 4 fő fejezetben fogja össze a mézes recepteket: reggelik, könnyű falatok és köretek, főételek, édességek és italok.

Ár: 3.490 Ft

Kiadó: Gabo

Mira Manek: India varázslatos ízei

Hagyomány és egészség egy tányéron

"A könyvben található ételek a hagyományos receptek és a saját, India ihlette elképzeléseim keverékéből születtek - gazdagon fűszerezettek, ízesek, színesek és csordultig vannak tápláló jósággal" - írja a szerző."Mira Manek az édesanyjától és a nagymamájától örökül kapott ízvilágot megújítva az indiai konyha legnagyszerűbb alapanyagait kombinálja a kiegyensúlyozott étrend elmaradhatatlan alkotóelemeivel, így a hozzávalók között megtaláljuk a kókuszolajat, a barna rizst és a kinoát is."

Az egyik legnagyobb volumenű, leggyönyörűbben fotózott szakácskönyv az ajánlónkból. Érdekessége, hogy csak vegetáriánus recepteket találunk benne, és nem csak meglegyinti az indiai konyhát - itt igazi autentikus ételekről van szó, szóval csak vérbeli India-megszállottaknak ajánlott.

Ár: 5.490 Ft

Kiadó:Bioenergetic Kiadó Kft.

Nina Olsson: Kézműves vega burgerek

"A vega burger napjainkban az egyik legtrendibb étel, a vegetáriánusok mellett a húsevők is örömmel válogatnak a különlegesebbnél különlegesebb változatok közül.Nina Olsson igazi inspirációt ad, varázslatos ételfotóival és leírásaival végigkalauzolja az olvasót több földrész legszuperebb burgercsodáin. A vega burgerek mesterévé válni egyet jelent azzal, hogy megértjük a növények varázslatos alkímiáját."

A trendi matt papírra nyomott könyv az utóbbi évek vega/vegán őrületében különösen aktuális, de nem csak húspogácsa-alternatívákat mutat be, hanem különféle vega/vegán feltéteket és házi szószokat is.

Ár: 4.990 Ft

Kiadó: Bioenergetic Kiadó Kft.

Vanessa Kimbell: Kovásziskola

Miért és hogyan süssünk egészségbarát kenyeret

"A szerző egy betegség kapcsán tapasztalta meg, hogy a kovászos kenyérnek nemcsak sokkal jobb az állaga és az íze, hanem a szervezetünk számára is összehasonlíthatatlanul hasznosabb.A titok abban rejlik, hogy milyen lisztet választunk, milyen anyakovászt használunk, a tésztát miként kelesztjük, és mindezeket hogyan kombináljuk. Ehhez megkapunk minden útmutatást ebben az egyedülálló, interaktív könyvben."

A könyvről még a világ egyik legjobb pékje is ódákat zeng, ráadásul Vanessa Kimbellé Anglia egyik legnépszerűbb kovászoskenyér-iskolája.

Ha kenyeret akarsz sütni, és tényleg komolyan veszed, hogy egészséges is legyen, jó helyen jársz.

Ár: 6.000 Ft

Kiadó: Csipet Kiadó

Yotam Ottolenghi: Újabb csodás zöldségételek

"Yotam Ottolenghi izraeli-brit séf és étteremtulajdonos, a kulináris világ egyik legnépszerűbb egyénisége. A Vegetáriánus finomságok című bestseller folytatásában továbbra is a vegetáriánus konyha sokszínű világát fedezi fel, sajátos megközelítésben. Az elkészítési módok szerint rendszerezett több mint 150 recept mindegyikében a fűszereken, a szezonalitáson és a merész ízpárosításokon van a hangsúly."

Monumentális, albumszerű, gyönyörű képekkel turbózott könyv, amely vegetáriánus ételek garmadájával várja a (nem csak vegetáriánus) olvasót.

Ár: 5.990 Ft

Kiadó: Gabo

Ezt láttad már?

7 étterem, ahol tökéletes spárgás ételeket kóstolhatsz, míg tart a szezon

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...