Ízletes és könnyen tálalható desszert a gesztenyepüré, amelyet az ünnepek alkalmával is előszeretettel fogyasztunk. Az élelmiszerboltok fagyasztóiban rengetegféle márkával találkozhatunk, ebből sajnos sok a babból készült püré, azonban ma már egyre több helyen árulnak olyan masszát, amelynek több mint 90%-a készül a barna termésből.
Szerkesztőségünk tagjai ezúttal hat különböző márkájú gesztenyepürét teszteltek le, ezek mind 72%-os gesztenyetartalommal bírtak. A desszerteket négy ember kóstolta végig, értékelésünk ezúttal is szubjektív. A helyezéseket a cikk végén olvashatjátok.
TERMÉKEK A TESZTELÉS SORRENDJÉBEN:
Táti gyorsfagyasztott gesztenyepüré
A külsőre középbarna és kellemesen puha pürében tesztelőink intenzíven érezték az édes gesztenye ízét, azonban senki nem panaszkodott arról, hogy ez a cukros hatás zavaró volna.
Cukrozott gesztenyepüré (Massa)
Az édes, vanília illatú püré állagra nagyon puha és világos volt, kevéssé lehetett benne felfedezni a gesztenyéről származó, sötétebb színű apró kéregdarabokat. Ízében egy kis rumos hatás volt érezhető, kevésbé volt édes, összességében mégis kellemes összhatást nyújtott.
Bovita
A Bovita gesztenyepürének elsőre furcsa, mézeskalácsos illata volt, az édeskés aromák viszont egyenletesen oszlottak el a gesztenyeízzel. Állagra egy kicsit szárazabb, de jól nyomható akkor, ha a klasszikus módon szeretnénk tálalni.
Bajnai
A kókuszillatú gesztenyepüré nagyon puha és lágy külsejű, mégsem túl aromás és nem is túl édes az íze. Többek szerint ez a püré volt az, amelyből többet is lehetett volna enni, és nem volt fojtóan édes vagy éppen száraz.
Gelato Italiano
A különböző pürék közül ez volt a legfeltűnőbb darab, sötétbarna színe mellett a kérges és kemény külső mögött egy kesernyés utóízű, gesztenyére nem igazán emlékeztető desszertet kóstolhattunk meg.
Massa
A Massa püré világosbarna külsője és puha, omlós állaga mellett egy enyhe fűszeres utóízzel rendelkezett, ez a különleges ízvilág azonban nem tántorított el senkit sem a repetától. A teszt során bukkantunk rá a tényre, miszerint a Bajnai és Massa termékek gyártója egy és ugyanaz annak ellenére, hogy ízvilágában három teljesen különböző terméket kóstoltunk.
Összegzés:
Tesztelőink alapvetően mindegyik márka minőségével meg voltak elégedve, így már csak ízlés kérdése, kinek melyik gesztenyepüré nyeri el jobban a tetszését. Mind süteménybe sütve, mind pedig tejszínhabbal tálalva jó minőségű desszertet rakhatunk a család elé, ha ezen márkák valamelyikét választjuk.
LÁSSUK A VÉGEREDMÉNYT!
| Márka | Honnan? | Ár | Mennyiség | Ár/ kg |
1. | Bajnai | Príma | 629 Ft | 200g | 3145 Ft |
2. | Táti | Penny | 359 Ft | 250g | 1436 Ft |
3. | Gesztenyepüré Massa | Príma | 699 Ft | 250g | 2796Ft |
4. | Bovita | abcbolt.hu | 599 Ft | 200g | 2995 Ft |
5. | Massa (cukrozott) | netdiszkont.hu | 462 Ft | 250g | 1848Ft |
6. | Gelato | Tesco | 329 Ft | 250g | 1316Ft |
Ezeket olvastad már?
Otthon
A túró rudik évtizedes kedvencek - és hálistennek már annyiféle közül válogathatunk, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét. Megkóstoltunk párat!
Nosalty
Gasztro
12-féle igazán különleges karácsonyi édességet próbáltunk ki az ALDI kínálatából, és be kell vallanunk, hogy egyikkel se tudtunk leállni, annyira finom mindegyik. (x)
Hirdetés
Otthon
Közeledik a december, éppen ezért most a legaktuálisabb, hogy utánajárjunk: melyik adventi kalendárium a legfinomabb 2019-ben?
Nosalty
Advent
Egyre többen étkeznek ma már valamilyen okból cukormentesen. Lássuk, ők miből választhatnak, ha mikuláscsokit ennének!
Bodon Judit dietetikus