6-féle bolti gesztenyepürét kóstoltunk meg – Szerintünk ezek a legjobbak!

Közeledik a karácsony, ennek alkalmából az egyik igen ízletes, nagyon könnyen elkészíthető desszertet és egyben alapanyagot, vagyis gesztenyepüréket teszteltünk le. 

Ízletes és könnyen tálalható desszert a gesztenyepüré, amelyet az ünnepek alkalmával is előszeretettel fogyasztunk. Az élelmiszerboltok fagyasztóiban rengetegféle márkával találkozhatunk, ebből sajnos sok a babból készült püré, azonban ma már egyre több helyen árulnak olyan masszát, amelynek több mint 90%-a készül a barna termésből.
Szerkesztőségünk tagjai ezúttal hat különböző márkájú gesztenyepürét teszteltek le, ezek mind 72%-os gesztenyetartalommal bírtak. A desszerteket négy ember kóstolta végig, értékelésünk ezúttal is szubjektív. A helyezéseket a cikk végén olvashatjátok.

TERMÉKEK A TESZTELÉS SORRENDJÉBEN:

Táti gyorsfagyasztott gesztenyepüré

A külsőre középbarna és kellemesen puha pürében tesztelőink intenzíven érezték az édes gesztenye ízét, azonban senki nem panaszkodott arról, hogy ez a cukros hatás zavaró volna.

Cukrozott gesztenyepüré (Massa)

Az édes, vanília illatú püré állagra nagyon puha és világos volt, kevéssé lehetett benne felfedezni a gesztenyéről származó, sötétebb színű apró kéregdarabokat. Ízében egy kis rumos hatás volt érezhető, kevésbé volt édes, összességében mégis kellemes összhatást nyújtott.

Bovita

A Bovita gesztenyepürének elsőre furcsa, mézeskalácsos illata volt, az édeskés aromák viszont egyenletesen oszlottak el a gesztenyeízzel. Állagra egy kicsit szárazabb, de jól nyomható akkor, ha a klasszikus módon szeretnénk tálalni.

Gesztenyepüré házilag

Készítése kétségkívül macerás, nagyon is. De a markáns, tömény gesztenye íz, ami visszaköszön a tejszínhab kupac alól, kárpótol mindenért. Egyszer mindenképpen megéri venni a ...

Bajnai

A kókuszillatú gesztenyepüré nagyon puha és lágy külsejű, mégsem túl aromás és nem is túl édes az íze. Többek szerint ez a püré volt az, amelyből többet is lehetett volna enni, és nem volt fojtóan édes vagy éppen száraz.

Gelato Italiano

A különböző pürék közül ez volt a legfeltűnőbb darab, sötétbarna színe mellett a kérges és kemény külső mögött egy kesernyés utóízű, gesztenyére nem igazán emlékeztető desszertet kóstolhattunk meg.

Massa

A Massa püré világosbarna külsője és puha, omlós állaga mellett egy enyhe fűszeres utóízzel rendelkezett, ez a különleges ízvilág azonban nem tántorított el senkit sem a repetától. A teszt során bukkantunk rá a tényre, miszerint a Bajnai és Massa termékek gyártója egy és ugyanaz annak ellenére, hogy ízvilágában három teljesen különböző terméket kóstoltunk.

Összegzés:

Tesztelőink alapvetően mindegyik márka minőségével meg voltak elégedve, így már csak ízlés kérdése, kinek melyik gesztenyepüré nyeri el jobban a tetszését. Mind süteménybe sütve, mind pedig tejszínhabbal tálalva jó minőségű desszertet rakhatunk a család elé, ha ezen márkák valamelyikét választjuk.

LÁSSUK A VÉGEREDMÉNYT!

MárkaHonnan?ÁrMennyiségÁr/ kg
1.BajnaiPríma629 Ft200g3145 Ft
2.TátiPenny359 Ft250g1436 Ft
3.Gesztenyepüré Massa Príma 699 Ft250g2796Ft
4.Bovitaabcbolt.hu599 Ft200g2995 Ft
5.Massa (cukrozott)netdiszkont.hu 462 Ft250g1848Ft
6.GelatoTesco329 Ft250g1316Ft

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...