6 étel, ami segíthet a gyomorégés enyhítésében

A reflux igazán kellemetlen tud lenni, és komoly gondokat is okozhat többek közt a nyelőcsövünkben, ha figyelmen kívül hagyjuk. Mutatunk pár olyan ételt, ami segít abban, hogy enyhítsd a kellemetlen szúró érzést.

Zöldségek

A zöldségeknek alacsony a zsír- és cukortartalma, így segíthetik csökkenteni a gyomorsavat. A legjobb, ha sok zöldbabot, brokkolit, spárgát és leveles zöldségeket fogyasztasz. Fontos, hogy ezeket vagy frissen, nyersen edd, vagy párolva, sütve készítsd el – az utóbbinál a sütőben sültre gondolunk, nem a bő olajban készített verzióra!

Gyömbér

A gyömbér természetes gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt szintén nagy segítségedre lehet, ha refluxszal küzdesz. Készíts olyan ételeket, amelyekben fűszerként megtalálható, vagy olyan turmixot, amibe belevágsz egy-két szeletet. Természetesen teaként is fogyaszthatod!

Zabpehely

A zabpehely kiváló reggelire, és magas rosttartalmával segíthet abban, hogy csökkentsd a gyomorsavadat. Ha nem vagy oda a zabpehelyért, akkor jó opció lehet még a teljes kiőrlésű kenyér vagy a barna rizs is.

Gyümölcs

Itt fontos felhívni a figyelmet, hogy sajnos a savas gyümölcsök kiesnek a körből, tehát az összes citrusféle, a narancs, a citrom, a grapefruit és a mandarin is tiltólistás. Azonban banánt, almát és körtét a legtöbben bátran fogyaszthatnak.

Sovány húsok

A sovány húsok, mint például a csirke, a pulyka, a hal és a tenger gyümölcsei alacsony zsírtartalmúak miatt nem bántják a savas reflux tüneteit. Próbáld meg őket grillezve, roston sütve vagy párolva fogyasztani!

Tojásfehérje

A tojásfehérje egy nagyon jó lehetőség a reflux csökkentésére, azonban a tojássárgája a zsírtartalma miatt könnyen gyomorégést válthat ki!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...