57 000 csomag, 283 tonna tartós élelmiszer a karácsonyi összefogás eredménye

283 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az Élelmiszerbank Karácsonyi adománygyűjtése keretében. Példás összefogás, több mint 5000 önkéntes segítségével. 

Az országszerte 120 településen, több mint 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel 5 400 önkéntese segítségével. A gyűjtésről mi is írtunk korábban. Az adományokból közel 57 000 ezer élelmiszercsomag készül, amelyeket a gyűjtésben részt vevő önkéntesek juttatnak el a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz.

Az egyesület15. Karácsonyi Adománygyűjtése során november 22-24. között 207 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók nagylelkű adományainak köszönhetően összesen 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze.

A TESCO áruházlánc az adományt kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával pénzadomány formájában, hogy ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését, a nélkülözők ellátását. Az ALDI pedig fix összegű támogatással járul hozzá az Egyesület élelmiszermentési tevékenységének támogatáshoz.

Az ALDI, az AUCHAN, a METRO és a TESCO áruházakban az Élelmiszerbank közel 5 400 önkéntese segítette az adományok összegyűjtését.A lakosság adományait az önkéntesek a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz juttatják el még Karácsony előtt.

„Köszönjük minden adományozónak, hogy gondolt nehéz sorsú embertársainkra és adományaik segítségével együtt, évről évre egyre több nélkülözőn tudunk segíteni. Köszönjük önkénteseinknek, partnereinknek, hogy idén is lehetőségünk nyílt egy ilyen sikeres akció szervezésére” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek