5:2 diéta – a brit őrület

A gyors fogyást ígérő diéta leginkább egy életmód-program, melynek lényege, hogy 5 napig azt eszel, amit szeretnél,  majd pedig 2 nap méregtelenítő böjt következik.

Diéta önsanyargatás nélkül

A Michael Mosely és Mimi Spencer által kidolgozott, szakaszos böjtnek is nevezett diéta sikere abban rejlik, hogy 5 napig minimális kontrollal – ne zabáld túl magad! – bármit és bármennyit ehetsz. Nem kell sem szétválasztani, sem kalóriát számlálni, sem pedig lemondanod valamelyik ételcsoportról. Ráadásul te választhatod meg a böjtnapokat, így nem kell feszengve koplalnod ünnepi vagy baráti összejöveteleken sem.

Tudnivalók, a transzzsírsavakról

A következő 2 napban viszont a napi kalóriabevitel nem haladhatja meg a nőknél az 500, a férfiaknál a 600 kalóriát. A böjtnapokon érdemes kerülni a gabona- és cukorféléket, a hüvelyeseket és a szénhidrátot. Helyettük inkább zöldségeket fogyassz frissen vagy főzve, illetve félzsíros tejtermékeket. Az élethez szükséges energiát szervezetünk zsírraktárából nyerjük, ezért a 2 méregtelenítő nap alatt a szervezet a zsírtartalékokat égeti el, és ez eredményezi a fogyást. Ráadásul ebben a szakaszban más kedvező folyamatok is lejátszódnak, például növekedési hormon termelődik. Így a diéta nemcsak gyors fogyást, hanem megfiatalodást is ígér.

Ne csak a szénhidrátra figyeljünk!

Tipp

Mint mindig, különösen, ha diétázol, most se feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről. Mindenesetre mielőtt kipróbálnád, nem árt, ha konzultálsz egy dietetikussal.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...