5 + 1 vacsora karácsony előtt

Fogy az időnk, nyakunkon a karácsony, az ünnepi hajszában mindenki rohan és kevés idő marad a főzésre, esti összejövetelekre – a céges rendezvényeket is ilyenkor tartják.

Mivel a pénztárcánkat is kimondottan megterheli ez az időszak, így ezen a héten viszonylag olcsó és nagyon gyors vacsorákkal készültünk, így a lelkiismeretünk is megnyugszik, hogy nem a gyorsbüféből ettünk, és forintjainkból is több marad!

Hétfő

A télben az egyik legjobb dolog a gomba, minden formájában szeretjük! A különlegességekért hajlandóak vagyunk a piacra zarándokolni – itt biztosan többfélét találunk a lelkes gombagyűjtőknél, csak győzzünk válogatni! Sok petrezselyemmel, vajon párolva tökéletes vacsora!

Petrezselymes szegfűgomba sütve

A sült petrezselymes szegfűgomba elkészítését, Joanne Harris: "A francia konyha" című szakácskönyvében található egyik recept ihlette. A bőséges esőzésnek köszönhetően mostanság ...

Kedd

Póréhagyma, túró, szalonna – ez egy nyerő téli hármas, túl sok hozzáfűznivalónk nem is lenne azt illetően, hogy miért járunk jól, ha réteslapba töltve összesütjük a mesés hozzávalókat! Nem is gondolnánk, hogy seperc alatt elkészül és az éhes szájak nagyon hálásak lesznek érte a zimankóban!

Póréhagymás-túrós rétes

Inkább a sós ízeket szeretem, mint az édeseket. Ha rétestésztáról van szó, több alkalommal töltöm meg húsosan, fűszeres-túrósan, mint édes gyümölcsökkel, krémekkel. Most a ...

Szerda

A fasírt mindig előkapható recept – sokan szeretjük, és salátákhoz, főzelékekhez, bármilyen köret mellett megállja a helyét, na, meg persze rengetegen szeretik. Ez a recept egy fűszerekkel felturbózott verzió, mert hogy miért ne fokozhatnánk a finomat, ha lehet még jobb?

Zöldfűszeres fasírt

Gyerekkoromban nem szerettem a fasírtot, száraznak, ízetlennek találtam. Aztán elkezdtem kísérletezni vele, és a megfelelő zöldfűszerekkel, hagymával már nagyon finomnak találom, azóta ...

Csütörtök

Tészta még nem volt a héten, a csípős, csirkés spagettivel pedig megidézzük a nyarat, hiszen a zamatos paradicsom eszünkbe juttatja az önfeledt augusztust – és a fillérekért kapható, piros, lédús paradicsomokat. A darabolt konzervparadicsom is megteszi, válasszunk olyat, amiből kihagyták a citromsavat, garantáltan a nyaralások emlékképei kezdenek majd derengeni!

Csípős csirkés spagetti

Kedvenc tésztám a chilis-paradicsomos tészta. Hús nélkül vagy hússal. Teljesen mindegy, csak jó sok parmezán sajttal és friss bazsalikommal legyen. Durumtésztával készítem, amit ...

Péntek

A szokásos, pénteki hipergyors receptünk ezúttal egy kenőmájasos krém lesz – nem cifrázzuk a dolgokat, főtt tojással gazdagítjuk és némi mustárral még ízesítjük. Friss, ropogós bagettel fogyaszthatjuk, retek vagy kápia paprika dukál mellé!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...