5+1 tipp, hogy mindig rendezett legyen a konyhapultod - mert tiszta munkafelületen öröm a főzés

Nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de mi tisztaságban és rendben szeretünk nekifogni a főzésnek. Adunk néhány tippet, amiket betartva mindig tiszta maradhat a konyhapultod. (x)

Konyhánkban évente legalább négyszer érdemes nagytakarítást végezni, de emellett fontos az állandó rend és tisztaság a konyhapulton is, mikor főzünk. Sokkal jobb úgy ételt készíteni, hogy nincsenek útban felesleges eszközök, és a mosatlan edények. A főzés sok kosszal, és rendetlenséggel jár, de mi megmutatjuk, hogy egyszerűsítsd le a konyhapult takarítását.

1. A konyha nem kirakodóvásár

A kések és a vízforraló maradhat

Kezdjük az elején, a legalapvetőbb dologgal. A konyhapult könnyeben tisztán tartható, ha nem pakolsz rá felesleges gépeket. Elég, ha a naponta használt kávéfőző és vízforraló van rajta. A turmixgépet, kenyérsütőt, olajsütőt és konyhai robotgépet tárold inkább a szekrényben. Ha minden nap főzöl, a késeket és fakanalakat tárolhatod a pulton, de ezek is jobb helyen vannak az egyik fiókban.

2. Le a koszos edényekkel!

Ilyen körülmények között nem lehet főzni

Ne hagyd a mosogatóban a fazekakat és tányérokat, mert a szennyeződés rászáradhat, és a bacilusok is jobban terjednek. A főzésnek csak úgy lehet nekifogni, ha már nincs semmi a mosogatóban. A koszos edényeket pakold be a mosogatógépbe, indíts be egy mosást, még ha nem is tudod teljesen megtölteni.

+1 tipp

Néha nem árt kipakolni a konyhaszekrényekből sem. Legalább negyedévente tedd be a tányérokat és poharakat a mosogatógépbe egy frissítő mosogatásra. Minőségi mosogatógéptablettákat itt találsz hozzá!

3. Tiszta mosogató és lefolyó

Ne kelljen ezt használni, tartsd rendben a lefolyót is!

Az edények mosogatógépbe rakása után ne feledkezz meg a mosogatótálról sem! Ezt mosószeres szivaccsal, némi tisztítószerrel dörzsöld át és öblítsd le. A lefolyóhoz tegyél egy dugót, ami felfogja az ételmaradékokat, néha viszont nem árt egy kis fertőtlenítőt önteni a lefolyóba sem. Végezetül töröld szárazra az egész mosogatót.

4. Nincs ebben semmi varázslat, csak naponta pár kézmozdulat

Ha nem szeretnéd, hogy a bacilusok elszaporodnának a konyhapulton, vagy hogy valamilyen makacs szennyeződés kárt okozzon benne, akkor mindig töröld át a pultot. Csak pár kézmozdulat főzés előtt és után, és máris tisztább környezetben készülhet az étel.

5. Tiszta pult = tiszta tűzhely

A tiszta konyhapult önmagában még kevés a kórokozók elűzéséhez. A zsíros szennyeződések a fazekaknak sem tesznek jót. Az indukciós főzőlapot főzés után érdemes rögtön letörölni, hogy a kifröcskölődött olaj és más ételmaradék ne száradjon rá. A gáztűzhelyt is ugyan ilyen gondossággal ápoljuk, tüntessük el róla minél előbb a zsíros szennyeződéseket.

Egy-egy nagyobb főzés után nem kell kézzel elmosogatnod főzőedényeidet és tányérjaidat, tedd inkább mosogatógépbe őket!Keress itt minőségi Finish mosogatógép tablettákat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...