Járni is nehezen bírt a túlsúlya miatt a nő, aki 50 kilót fogyott

Az evéssel próbálta helyettesíteni a szerelmét és barátait, aminek köszönhetően 110 kilóra hízott.

Kara Henderson gyerekkorától kezdve küzdött a plusz kilókkal. Miután asztmát diagnosztizáltak nála, még inkább elment a kedve a sportolástól, hiszen nehezére esett a mozgás, gyakran kifulladt, így a pluszkilók is hamar megmutatkoztak rajta.

Az iskolában emiatt hamar csúfolódás tárgyává vált, ami miatt csak még többet evett, hogy ezzel szerezzen örömet magának. Ennek ellenére a húszas évei elején rátalált a szerelem, azonban tengerészként dolgozó párja sokat volt távol. A magány miatt hamarosan depressziós lett, és ismét az ételek jelentették számára a vigaszt. Négy évvel ezelőtt jutott el a kritikus pontra, amikor már 110 kilót mutatott alatta a mérleg.

2017-ben aztán eldöntötte, hogy segítséget kér. Az orvosok gyomorszűkítő műtétet javasoltak neki, amibe végül belement, hogy zavartalanul lehessen együtt a gyermekével, ne fulladjon ki, amikor vele játszik, és teljes értékű életet élhessen.

A nő 16 hónap alatt 50 kilótól szabadult meg. A beavatkozás után azonban ismét teherbe esett, és visszahízta leadott kilóit. Ekkor azonban Kara már sokkal tudatosabb volt: életmódot váltott, és sportolni kezdett.

Életemben először testileg és lelkileg is jól érzem magam

– mondta a DailyMailnek az anyuka, aki óriási fogyása után elvégeztetett magán egy hasplasztikát, hogy megszabaduljon a megnyúlt bőrétől.


Még több inspiráló történet:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...