5 variáció hétvégi rétesre

Rétest sütni az egyik legtradicionálisabb a magyar gasztronómiában - egyes források szerint már a XVII. században is készítették ezt a ropogós tésztájú, töltött finomságot. 

A Pesti Rétesházban ezerféle változat közül szemezgethetünk, de ha otthon akarnánk belevágni a nagy rétessütésbe, semmi akadálya, mert receptekből még mindig fogytunk ki, sőt!

Egyszerű almás-mákos rétes

Az egyszerű és nagyszerű rétes alapesete, mákkal és almával, citrommal, meg három deci tejföllel kell összekeverni a tölteléket, majd kést réteslapokba csomagolni. Nem csak szöveg, tényleg gyorsan készen van, vajjal a tetejét meglocsolva még jobb.

Egyszerű almás-mákos rétes

Libamájragus házi rétes

Ez a recept persze nem csak az aranyárban mért libamájjal készíthető, bármilyen más friss máj is megteszi. Isteni, hogy ahogy a húst körbeöleli a ropogós tésztaköntös, amit házilag gyúrnak - a gyorspékségek kiengedet leveles tésztái után ez felüdülés az ízlelőbimbóknak.

Libamájragus házi rétes

Zalai kelt meggyes rétes

Lesz olyan, aki az egeret eldobva rohan a konyhába, hogy negsüthesse ezt a rétest, de olyan is, aki fejvesztve ikszeli majd ki a böngészőből ezt a tény és való, hogy bonyolultabb rétesreceptet. Mondanom sem kell, a fáradság ez esetben is megtérül.

Zalai kelt meggyes rétes

Túrós-mazsolás rétes Hobbycheftől

Ez egy igazán békebeli, szép emlékeket felidéző rétes - ki ne szeretné? Még most is érzem az illatát, ahogy drága nagymamám kiveszi a sütőből és megcsap a frissen sült tészta aromája - nem lehetett ellenállni, még azon forróságában nekiestünk!

Túrós-mazsolás rétes Hobbycheftől

Lusta rétes

És akkor némi csalás, mert ez nem egy klasszikus rétes, sőt, a receptje sem ebben a kategóriában található, de mindenképpen belekívánkozik a válogatásba, főleg, hogy az egyik kedvenc gyümölcsöm, a málna a főszereplője (most már sajnos csak fagyasztva).

Lusta rétes

Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...