5 vacsora, amit ezúttal sem hagyhatsz ki

Ismét eltelt egy hét! Túléltük a rövid hétvégét, az ünnepek még elérhetetlennek tűnnek, egyelőre vissza a hétköznapokba! S hogy ne legyenek annyira egyhangúak: főzz velünk esténként!

A hétvége most rövidebbre sikerült, így valószínűleg nem is főztetek annyit, mint egyébként. Akárhogyan is, éttermezni nem lehet mindennap, a kifőzdék pedig sokszor vállalhatatlan kínálatot próbálnak ránk sózni. Heti vacsoramenünk ismét félórás, nagyon finom fogásokkal tarkított ételsort tartalmaz!

Hétfő

Ide süss! Ez a recept tutira elcsodálkoztat majd, hiszen a karfiol leveleit is felhasználta szakácsunk, aki szerint, meglepő módon, nagyon finomak is a zöld levélkék! Ha eddig unalmasnak találtad a karfiolt, itt az idő megbarátkozni vele (a kételkedők is bizalmat fognak szavazni neki)!

Kedd

Az egészségre hivatkozva sokan tolják félre a hagyományos hamburgerhúsokat, nekik most itt egy tökéletes opció! Pulykából is elkészíthető húspogácsa, aztán a fantáziádra bízzuk, hogy önmagában, zöldségekkel vagy klasszikusan, (házi sütésű) hamburgerzsemlével kínálod!

Szerda

Főzhetjük al dente vagy vajpuhára – ízlés dolga, egy biztos, az érett, pirosló paradicsommal és friss bazsalikommal készített spagettinek nem nagyon akad párja, s ha mindezt tetézzük friss parmezánnal, az olaszos hangulat garantált. Aki bírja, ne spóroljon a csípőssel, jöhet a chili!

Csípős csirkés spagetti

Kedvenc tésztám a chilis-paradicsomos tészta. Hús nélkül vagy hússal. Teljesen mindegy, csak jó sok parmezán sajttal és friss bazsalikommal legyen. Durumtésztával készítem, amit ...

Csütörtök

Még mindig kapunk cukkinit, így egy utolsó krémlevest még mi is készítünk belőle a héten. Tárkonyosan még nem próbáltuk, de mivel a cukkini majdnem „ízetlen” növény, így simán el tudjuk képzelni, hogy tejszínnel összeforralva szuper ízelegy születik a dologból. Te kipróbálnád?

Péntek

Nagy manőverekre ezen a pénteken sem vagyunk hajlandóak már este a konyhában, ám legyen egy jó kis tejberizs, de az energiánkból még futja annyira, hogy gyümölccsel megbolondítsuk, a kókusztej pedig szintén sokat dob a finomságon!

Kókusztejes tejberizs

Az egyik barátunk kis tavához mentünk bográcsozni, pecázni. Gondoltam, én is készülök egy kis egyszerű finomsággal számukra. Béla barátom kifejezetten nagy rajongója a tejberizsnek, ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...