5 tuti tipp a szemet gyönyörködtető ágyazáshoz

Szépen vetett ágy - ugye Te is szívesen érkezel haza erre a látványra? Íme 5 gyors mozdulat, amivel tökéletességre viheted a napi rutinfeladatod. Nézd, hogyan csináld, megéri!

Nincs jobb, mint egy hosszú fárasztó nap után a frissen vetett ágyba bújni. Itt tudunk igazán relaxálni, kiengedni a stressz okozta görcsöket, és utána nagyot, pihentetőt aludni. Hát segítsünk magunknak ebben! Sokan nem foglalkoznak ezzel az apróságnak tűnő dologgal, nem ágyaznak be reggel, vagy csak ráterítenek egy pokrócot az ágyra, így tüntetve el a kupihangulatot. Nekik is azt ajánljuk, tegyenek egy próbát, amiből – mi biztosak vagyunk benne – , kialakul a napi rutin. A begyakorlott mozdulatok egyre egyszerűbben mennek majd, és a végén nem érzünk már semmi nehézséget, időpocsékolást benne.

Sarkosítás

Eredetileg kórházi vagy katonai sarkoknak hívják, de legyen annyi elég, hogy ez a legmeghatározóbb, szigorúan elvégzendő feladat, ami garantáltan megalapozza az újszerű, kívánatos küllemet. Egy jól kipróbált és bevált trükk, ami nem más, minthogy a jól kisimított lepedő és takaró végeit be kell tűrni az ágymatrac szélei alá. Akár a jól csomagolt ajándékon a díszpapír, egyben tartja, rendezett külsőt ad az ágynak. Videót itt találsz hozzá!

Párnák felhúzása

Ha valaha dolgoztál szobalányként, akkor ismered ezt a trükköt. Az ágyon sorakozó párnákat egy bizonyos “karatefogással” tudod a leggyorsabban behúzni huzatjukba. Próbáld ki Te is:

  1. Készítsd elő, nyitott részével feléd a huzatot.
  2. A párnát rövidebb oldalán hajtsd félbe, és fogd össze két csücskét egyik kezedben.
  3. Másik kezeddel nyisd fel a huzat bejáratát, itt told be a párnát egészen ütközésig.
  4. Rendezd helyére a négy csücsköt, és kész! Nézd meg videón!

Kifordított takaróhuzat

Ez a legnagyobb segítség - ha idáig nem így csináltad, akkor mostantól nagy könnyebbséget jelent majd. Amennyiben az alábbi leírás nem segít, nézd meg a fenti videót!

  1. A lehúzott takarót tedd az ágyra két felső sarkával felfelé.
  2. Fordítsd ki a huzatot, bújj bele a két kezeddel, és a felső csücskökkel fogd meg a takaró odakészített két sarkát jó erősen.
  3. Emeld fel a takarót, amire most helyes irányban ráomlik a huzat.
  4. Rázd le, igazítsd bele az alsó csücsköket is, és kész!

Vasalás helyett helyes teregetés

Biztosan tapasztaltad Te is, hogy a frissen vasalt ágynemű a legszebb, és ezt lehet a legkönnyebben felhúzni. Na ez az, amire pont soha nincs időnk. Ha meg szeretnéd spórolni a vasalást, akkor ne tedd szárítógépbe az ágyneműt, vizesen vagy még nedvesen, sarkait jól kihúzkodva tedd a szárítókötélre. Így simán kézzel is ki tudod majd simítani közvetlenül az ágyra fektetés után. Ránctalanítás megoldva!

Fejezd be dekoratív párnákkal!

Tedd fel az i-re a pontot, helyezz duci díszpárnákat a bevetett ágyad tetejére. Akár egy luxushotelben, ne szerénykedj a párnák terén. Tegyél nagyobbakat rögtön a háttámlához, kisebbeket eléjük – igazi keleti kényelem, nyugati nyugalom! Legyen szemet gyönyörködtető, kényelmet sugárzó a frissen vetett ágyad!

via: popsugar.com

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...