5 tuti szobanövény a konyhába, amik ősszel is bírják

Kitartó, igénytelenebb típusú növényeket mutatunk, amelyeket mindenki szeret, és amelyek ősszel is jó szolgálatodra lesznek, akár a konyhában is!

Szeretnéd feldobni a konyhád növényekkel, de nem tudod, melyik bírja igazán a strapát? Segítünk!

Ezt láttad?

Így néz ki Bruce Willisék fényűző konyhája

Fűszernövények

A menta, a citromfű, a petrezselyem és a bazsalikom a konyhában is épp olyan hálásak, mintha a teraszodon lennének, ráadásul kis és közepes méretű kaspókban is jól érzik magukat, így sok helyet sem foglalnak, viszont a főzésnél nagy segítséget jelentenek!

A konyha örök jolly jokere: aloe vera

A levelek belsejében lévő gél hasznos az égési sérülések kezelésére, vagy akár csak a kezek hidratálására. Ráadásul kicsi, kompakt és könnyen gondozható, így minden évszakban a konyhád dísze lehet.

Fokföldi ibolya

Ha szeretnél egy kis színt a konyhába, akkor tökéletes választás a fokföldi ibolya. Csípi a meleget, így bírni fogja a gőzt és a fülledt levegőt a konyhában, arra viszont érdemes figyelni, hogy mindig szívós legyen földje. A leveleit mindenképp kíméld a víztől, ha locsolod!

Kígyónövény

Nagyon egyszerűen életben tartható, kevés vízigényű növény, ami gyérebb fényviszonyok mellett is kitűnően érzi magát. Kezdő növénytartóknak ideális választás, igazi sikerélmény!

Kaktusz

A kaktuszokkal nehéz mellé lőni: kevés helyet foglalnak, szeretik a meleget és a fényt, ráadásul nagyon kevés a vízigényük is.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek