5 trükk, amivel a Te húslevesed is olyan finom lesz, mint a nagyié!

Aranyló, gyöngyöző, a vasárnap fénypontja – a te konyhádban is. A tuti húsleves sikeres készítéséhez 5 szuper tippel segítünk Neked!

Habozás helyett

Nemcsak a marhát, de a tyúkot és a csirkét is érdemes leforrázni főzés előtt. Egy nagy tálba tesszük a húsokat, a forrásban lévő vízzel meglocsoljuk, 5 percig állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és már mehetnek is a fazékba. Zsupsz rájuk egy jókora adag hideg víz, és lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni a levest. Így a lé nem lesz zavaros!

Színe mint az arany(hagyma)

A húsleves legjobb színét kétségtelenül a zöldségek adják. Mind közül pedig leginkább a vöröshagyma, amit teljes hámozás nélkül (tehát csak a legkülső, sérült részét távolítsuk el), jó alaposan megmosva tegyünk a levesbe. A külső héja ugyanis tényleg aranylóra festi a vizet. Aki még fokozná az arany színt vagy megfeledkezik a héjas hagymáról, az a végén egy csipet sáfránnyal (ha épp nincs kéznél, akkor sáfrányos szeklicével) vagy kurkumával varázsolhat színt a levesbe!

Tudtad?

A magyar erős fűszerpaprika-őrlemény és a jól megszokott Maggi kocka egymásra találása kellemesen csípős, karakteres ízt kölcsönöz már főzés közben is a leveseknek, zöldségeknek és köreteknek egyaránt. A szárított alapanyagoknak köszönhetően pedig hozzáadott tartósítószert sem tartalmaz.

Hazánkban az otthonok kétharmadában hetente többször is leves kerül az asztalra, hétvégén viszont szinte mindenhol kötelező fogásként szerepel a menüben. Legújabb, Csípős Tyúkhúsleveskockájával a pikánsabb ízekért rajongók kedvében jár a Maggi.

Kockázzunk!

Kukkantsunk csak be a nagyi kamrájába, ott is megbújik egy-egy csomag leveskocka. A hagyományos, szárított zöldségeket és fűszereket is tartalmazó kockák mellett kísérletezzünk, legyen még több ereje és íze a levesnek! Próbáljuk ki például az új csípős tyúkhúsleveskockát, amibe a Maggi a hamisítatlan magyar fűszerpaprika erejét rejtette. Jelige: pikáns!

Ezeket olvastad már?

Időtlen gyorsaság?

A te idődből ne pazarolj, a leveséből pedig semmiképp se faragj le! A levesfőzésnek meg kell adni a módját, ugyanakkor bátran nyúlj olyan megoldásokhoz, amik gyorsítják az előkészületeket. Vegyél tisztított zöldséget, készítsd oda a tartósítószer nélkül készülő leveskockát, vagy kapd ki a fagyasztóból az egy-egy levesadagnyi zöldet. Te lehetsz gyors, a leves viszont szigorúan lassú: a főzési idővel nem szabad spórolni, alacsony lángon hosszú órákig hagyd főni a levest és összeérni az ízeket.

Csak a gézen át!

Utolsó felvonásként zárd el a lángot a leves alatt. Hagyd egy fél órát pihenni, hogy mindketten megnyugodjatok, majd gondosan külön-külön tálba téve a zöldségeket és a húsokat, egy darabka gézen szűrd át az aranyló levest. A géz a legjobb szűrőnél is alaposabb, és a legapróbb fűszerdarabokat is megfogja.

#okostipp: Tyúkhúsleves megzenésítve? IGEN! Hallgasd meg a Momentán Társulat zenés videóreceptjét! Maggi feat. Momentán: Tyúkhúsleves dal

Többet is megtudhatsz a Maggi Tyúkhúsleveskockáról itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...