5 tipp a legtökéletesebb rántott csirkéhez

Kár is lenne tagadni, hogy a rántott csirke örök kedvenc, de ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, kell pár jól bevált tipp! Íme!

Mekkora kultusza van a rántott csirkének, és mennyire szeretjük! Jöhet saláta vagy sült krumpli, esetleg rizs mellé, a frissen sült, ropogós, bundázott csirke az egyik nagy kedvencetek itt a Nosalty-n. De mi van akkor, ha nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, vagy kezdő vagy az egész procedúrában? Mutatunk pár trükköt, amivel tutira tiéd lesz a legfinomabb szaftos, ropogós rántott csirke!

Csakis szárazon!

Kulcsfontosságú lépés már az elején, ami akár az egész folyamatot tönkreteheti, ha nem jól csinálod: mindig legyen szárazra törölve a csirkéd! Ha nedvesen hagyod, a liszt morzsásan fog rátapadni a hús felületére, később pedig lepotyog, és az egésznek semmi értelme nem lesz. Használj konyhai papírtörlőt a legjobb eredményhez!

Rázd meg!

Győződj meg róla, hogy alaposan leráztad a felesleges lisztet a csirkehúsról - a túl sok liszt miatt a tojásos réteg nem fog kellően megtapadni a húson, ami pedig végül oda vezet, hogy maga a panír sem fog ragaszkodni a csirkéhez, a végeredmény meg az lesz, hogy nem tudod bepanírozni a husit. A ropogós, ízletes csirkecombokhoz mindig vedd figyelembe, mennyi lisztet használsz fel.

Lássuk a morzsát!

Ezen is sok múlik, mert a morzsás bevonattól kapod meg azt a ropogós réteget, amire annyira vágysz. Nem számít, milyen morzsát használsz, a lényeg, hogy alaposan, mindenhol fedd be vele a csirkehúst.

Az utolsó javítások

Könnyű megfeledkezni róla, hogy a panírozott csirke minden oldalát még egyszer, jó alaposan átnézd, és amennyire lehet, ha csirkemellről van szó, finom, nyomó mozdulatokkal tapicskold át a sütésre kész húst.

Türelem!

Tudom, milyen nehéz ez, amikor már farkaséhes vagy, és a família is várja a ropogós falatokat. Használj serpenyőt, hevítsd fel az olajat, a már forró olajba helyezd bele a bundázott csirkéket úgy, hogy hagysz közöttük kis helyet. A sütés során ne nyúlkálj hozzá feleslegesen a húsokhoz, hagyd őket sülni, amikor a szélükön aranybarna csík jelenik meg, jó úton jársz, és csipesszel fordíthatsz a húsokon. Semmiképp se piszkáld túl sokat a készülő csirkehúsokat!

A panír ezekkel a lépésekkel tutira a húson marad, próbáld ki őket!

Ezeket olvastad már?

via Reader's Digest

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...