Mekkora kultusza van a rántott csirkének, és mennyire szeretjük! Jöhet saláta vagy sült krumpli, esetleg rizs mellé, a frissen sült, ropogós, bundázott csirke az egyik nagy kedvencetek itt a Nosalty-n. De mi van akkor, ha nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, vagy kezdő vagy az egész procedúrában? Mutatunk pár trükköt, amivel tutira tiéd lesz a legfinomabb szaftos, ropogós rántott csirke!
Csakis szárazon!
Kulcsfontosságú lépés már az elején, ami akár az egész folyamatot tönkreteheti, ha nem jól csinálod: mindig legyen szárazra törölve a csirkéd! Ha nedvesen hagyod, a liszt morzsásan fog rátapadni a hús felületére, később pedig lepotyog, és az egésznek semmi értelme nem lesz. Használj konyhai papírtörlőt a legjobb eredményhez!
Rázd meg!
Győződj meg róla, hogy alaposan leráztad a felesleges lisztet a csirkehúsról - a túl sok liszt miatt a tojásos réteg nem fog kellően megtapadni a húson, ami pedig végül oda vezet, hogy maga a panír sem fog ragaszkodni a csirkéhez, a végeredmény meg az lesz, hogy nem tudod bepanírozni a husit. A ropogós, ízletes csirkecombokhoz mindig vedd figyelembe, mennyi lisztet használsz fel.
Lássuk a morzsát!
Ezen is sok múlik, mert a morzsás bevonattól kapod meg azt a ropogós réteget, amire annyira vágysz. Nem számít, milyen morzsát használsz, a lényeg, hogy alaposan, mindenhol fedd be vele a csirkehúst.
Az utolsó javítások
Könnyű megfeledkezni róla, hogy a panírozott csirke minden oldalát még egyszer, jó alaposan átnézd, és amennyire lehet, ha csirkemellről van szó, finom, nyomó mozdulatokkal tapicskold át a sütésre kész húst.
Türelem!
Tudom, milyen nehéz ez, amikor már farkaséhes vagy, és a família is várja a ropogós falatokat. Használj serpenyőt, hevítsd fel az olajat, a már forró olajba helyezd bele a bundázott csirkéket úgy, hogy hagysz közöttük kis helyet. A sütés során ne nyúlkálj hozzá feleslegesen a húsokhoz, hagyd őket sülni, amikor a szélükön aranybarna csík jelenik meg, jó úton jársz, és csipesszel fordíthatsz a húsokon. Semmiképp se piszkáld túl sokat a készülő csirkehúsokat!
A panír ezekkel a lépésekkel tutira a húson marad, próbáld ki őket!
Ezeket olvastad már?
Elkezdődött a böjti időszak - készíts céklás pitát kezdésnek!
Mi számít böjti ételnek most, és mit ettek elődeink a negyven napos időszak alatt? Kíváncsi és éhes gyermekeimmel erről beszélgettem egy céklás pita társaságában.
Gréti„Hatszor annyit eszem egyedülállóként, mint házasként” – olvasóink mesélnek, milyen...
Milyen változásokat hoz az ember életében az, ha státusza egyedülállóra változik? Szinte biztos, hogy az étkezési szokásai is átalakulnak.
Czvitkovits Judit4 idős olvasónk megható beszámolója arról, milyen otthon egyedül főzni
Egy személyre főzni nem egyszerű feladat, főleg ha az ember koránál fogva már nem bír sok ideig a konyhában állni. És akkor sem, ha nincs motivációnk a mindennapos főzéshez.
doragabriellaA 10 "legvasárnapibb" HÚSÉTEL a családi asztalra
Ha nem vagytok vegák vagy vegánok, akkor jöjjön vasárnapra egy kiadós, tipikusan a hétvégi családi asztalra való húsos fogás.
Nosaltyvia Reader's Digest