5 tésztasaláta vacsorára

Azt talán már nem kell mondanom, hogy a tészta minden fomájában mennyire befutó a konyhámban. 

A tésztasalátákért viszont csak a nyár folyamán kezdtem komolyabb rajongást táplálni, pedig a lehető legtökéletesebb kombináció sokunk elvárásaihoz: valamennyi tészta rengeteg zöldséggel, esetleg hússal, öntetekkel, szószokkal, attól függően, hogy mennyire akarunk spórolni vagy sem, a kalóriákon.

Hétfő

Egy rendkívül egyszerű, de nagyon mutatós recept Anna kollégám konyhájából, teljesen beleszerettem az ötletbe. Úgy gondoltam, a hétfő esték általában elég pangósak, így két barát társaságában elfogyasztani ezt a mutatós ételt biztosan feldob majd, főleg, ha egy üveg bor is csatlakozik a társasághoz.

Kedd

Mondanom se kell, erdei gombából, ahogy a recept is írja, sokkal finomabb ez a saláta, friss rozmaringgal és citrommal pedig karaktert is adhatunk az ételnek. Nagy gombahívő lévén, ez alapreceptté avanzsált nálam a gyors vacsorák gyűjteményében.

Szerda

Kellemesen mediterrán hangulatot árasztó, nagyon egyszerű étel ez, amit érdemes minőségi olívabogyóval készíteni, és venni egy üveg szárított paradicsomot is, mert kevés nyáridézés ilyenkor még nagyon szívet melengető.

Csütörtök

Az előző recepttel ellentétben ez viszont már télies állapotokhoz is alkalmas lesz, így érdemes elmenteni, mert a mínuszos estéken, amikor valami laktatóra vágyunk, elő lehet venni majd újra. Igaz, a lencsét előző este vagy reggel be kell hozzá áztatni, de tapasztalt főzelékfalóknak ez nem fog problémát okozni.

Egy elkésett lakásavató >>

Péntek

Ez az olasz tésztasaláta is nyári hozzávalókkal készül még, ami nem baj, tekintve, hogy lilahagymából és paradicsomból is bőven akad még. Aki ódzkodik a hagyományos liszttől, nyugodtan használhat hozzá teljes kiőrlésűt is.

Még több tésztasaláta receptje >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...