A tésztasalátákért viszont csak a nyár folyamán kezdtem komolyabb rajongást táplálni, pedig a lehető legtökéletesebb kombináció sokunk elvárásaihoz: valamennyi tészta rengeteg zöldséggel, esetleg hússal, öntetekkel, szószokkal, attól függően, hogy mennyire akarunk spórolni vagy sem, a kalóriákon.
Hétfő
Egy rendkívül egyszerű, de nagyon mutatós recept Anna kollégám konyhájából, teljesen beleszerettem az ötletbe. Úgy gondoltam, a hétfő esték általában elég pangósak, így két barát társaságában elfogyasztani ezt a mutatós ételt biztosan feldob majd, főleg, ha egy üveg bor is csatlakozik a társasághoz.
Kedd
Mondanom se kell, erdei gombából, ahogy a recept is írja, sokkal finomabb ez a saláta, friss rozmaringgal és citrommal pedig karaktert is adhatunk az ételnek. Nagy gombahívő lévén, ez alapreceptté avanzsált nálam a gyors vacsorák gyűjteményében.
Szerda
Kellemesen mediterrán hangulatot árasztó, nagyon egyszerű étel ez, amit érdemes minőségi olívabogyóval készíteni, és venni egy üveg szárított paradicsomot is, mert kevés nyáridézés ilyenkor még nagyon szívet melengető.
Csütörtök
Az előző recepttel ellentétben ez viszont már télies állapotokhoz is alkalmas lesz, így érdemes elmenteni, mert a mínuszos estéken, amikor valami laktatóra vágyunk, elő lehet venni majd újra. Igaz, a lencsét előző este vagy reggel be kell hozzá áztatni, de tapasztalt főzelékfalóknak ez nem fog problémát okozni.
Péntek
Ez az olasz tésztasaláta is nyári hozzávalókkal készül még, ami nem baj, tekintve, hogy lilahagymából és paradicsomból is bőven akad még. Aki ódzkodik a hagyományos liszttől, nyugodtan használhat hozzá teljes kiőrlésűt is.
Még több tésztasaláta receptje >>
A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>