5 táplálkozási trend a jövőből

Hamarosan felbukkannak a nagyvárosi csirkeketrecek és egyre többen lesznek vegetáriánusok - az epicurios.com előrejelzése szerint sokan visszatérünk majd a gyökerekhez, a táplálkozásban is.

Folyamatosan nő azon közösségek száma, melyek újult erővel vetik bele magukat a háztáji gazdálkodás örömeibe. Méhészeteket hoznak létre társasházak udvarán, csirkéket nevelnek a háztetőkön, növényeket az ablakpárkányokon – nem elégszenek meg a zöldségeseknél kapható, helyben termesztett termékekkel, ők sajátot akarnak. Ja, ha még nem mondtuk volna, ezek a trendteremtők a nagyvárosok lakói!

Kedvenc karácsonyi sütijeink >>

Milyen az igazi brassói? >>

Világszerte tapasztalható trend, hogy egyre növekszik a húst nem fogyasztó emberek száma, Amerikában a 35 év alatti nők 12 százaléka vegetáriánus, illetve a teljes felnőtt lakosság 3 százaléka semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt. Egy felmérés szerint a világ marhacsordái nagyobb környezeti károkat okoznak, mint az összes autó és repülőgép együttvéve.

Gourmet-fogásokért jobb bisztrókba és éttermekbe járunk, megadjuk a módját az étkezésnek ilyenkor. Szintén Amerikában – hol máshol – viszont az új szokások értelmében már nem csak hamburgerekért állhatunk sorba a lakókocsiszerű, mobil ételállomásoknál! Felejts el mindent, amit eddig ezekről az árusokról gondoltál – mert hamarosan hozzánk is begyűrűzhet a friss bárányos fogások, kézműves fagyik, különleges ázsiai ételek mobil hozzáférése!

Hamarosan újabb vásárlási őrület indulhat a weben! A helyben termesztett alapanyagokon kívül – aki szeret főzni – bizony előbb-utóbb csak szembesül a ténnyel, hogy bizonyos, még csak nem is különösebben egzotikus hozzávalókért messzebbre kell mennünk. Hamarosan azonban minden kívánságunk valóra válhat, tekintve, hogy házhozszállító cégek az otthonunkig hozzák a finomságokat!

Karácsony a NoSalty szerkesztőinél >>

Kevenceitek, a kávés sütik >>

Karácsonyi varázslat >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...