5 takarékos tipp, hogy hó végére is maradjon a konyhapénzből - Így alakíts ki új rutint!

Akárhogyan sakkozol a pénzzel, hóvégére mindig túlköltekezed magad? Ezekkel a trükkökkel spórolhatsz a legtöbbet.

Ha hó végére gyorsan kiürül a családi kassza, érdemes újragondolnod a rutinodat. Ezekre figyelj, és többet spórolhatsz, mint elsőre gondolnád!

Írj listát!

Ha listát írsz, gyorsabban végzel, mert nem kóvályogsz céltalanul a boltban, miközben a hűtő és a konyhaszekrény tartalmát igyekszel feleleveníteni, hogy miből fogytál ki. A legjobb, ha a hűtőszekrényen mindig van egy jegyzettömb, és amikor már fogyóban van valami, egyből felírod. Így nem kell külön időt szánnod arra, hogy végignézz mindent a bevásárlás előtt.

Egyél, mielőtt elindulsz!

Akár a munkából hazafele menet vásárolsz be, akár otthonról indulsz, pár falatot kapj be az indulás előtt. Biztos jártál már te is úgy, hogy farkaséhesen szinte bármit megettél volna, így annyi ételt vásároltál össze, ami 1 hét alatt nem fogyott el.Éhesen sokkal könnyebben a kosarunkba teszünk olyan ételeket is, amiket egyébként meg sem vennénk,és a pénztárcánkat is szélesebbre kell nyitni, sokszor teljesen feleslegesen.

Ragù alla bolognese

Ragù alla bolognese, avagy bolognai ragu. Ugyancsak egy "ahány ház, annyi szokás" recept, de az biztos, hogy szuper állagát és finom ízét a zöldséges alaptól, na meg a lassú, kíméletes ...

Kacsamájas borsós ragu

Ezt a receptet ma reggel láttam Stahl Judit TV-s műsorában, és tudtam, ez lesz az ebédünk. És ez így is lett. Csak a májon változtattam. Ő csirkemájjal készítette, én pedig pecsenye ...

Használd a kuponokat!

Amerikában és Angliában már külön kultúrája van a kuponozásnak, persze tény, hogy az ottani boltok ehhez aktívan is hozzájárulnak. De nálunk is vannak kuponos akciók, amikor érdemes nagyobb tételben vásárolnod azokat a kozmetikumokat, pipereszereket, vagy tartós élelmiszereket, amik eleve fogyóeszközök.Ha ügyes vagy, a kuponokkal 1-2 darabot akár ingyen is megszerezhetsz a teljes árhoz képest.

via GIPHY

Írd fel a kiadásaidat!

Ha nem szoktál hozzá, eleinte macerásnak élheted meg azt, hogy tételesen, minden apró kiadásodat felírd, hosszútávon azonban mégis hasznos. Akár egy kis füzetbe, akár mobil applikációba írod, hó végén nagyon tanulságos lehet az összegzés. Ha applikációt használsz, eleve külön bontva írhatod fel a kiadásaidat, mint például élelmiszer, kultúra, ajándék, így még könnyebben átláthatod, hol lehetne okosabban költeni.

Kérdezd meg magadtól kétszer!

Nem az élelmiszer vásárlásnál szokott veled elszaladni a ló, hanem a ruhák-cipők-táskák, és egyéb kiegészítők tengerében veszel el inkább? Első lépésként kerüld a boltokat – az online-okat is. Egyszerűnek tűnik, de nem feltétlen az, viszont ha nem ér inger, a költekezést is könnyebb megállnod. Ha a próbafülkében dilemmázol, tedd fel magadnak a kérdést: ha nem tudtál volna az adott ruha létezéséről, ugyanúgy élted volna tovább az életedet? Abszurdnak hangzik a kérdés, de ettől visszahúzhatod magad a valóságba. Nem azt mondjuk, hogy ne vegyél meg egy olyan kabátot, ami jól áll és praktikus is, hanem azt, hogy a 100. cipőre jó eséllyel az égvilágon semmi szükséged, semmi nem fog tőle változni, csak a bankszámlád.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...