5 szuper házi praktika, amivel eltüntetheted a karikákat a szemed alatt

Sokan küzdünk a szemek alatti sötét foltokkal, pedig egyszerűen megszabadulhatunk tőlük.

A szemed alatt lévő fekete karikáknak nem feltétlenül az az oka, hogy valamilyen betegségben vagy vitaminhiányban szenvedsz. Lehetséges, hogy szimplán csak örökölted, vagy kialvatlan vagy mostanában. Ha szeretnéd eltüntetni őket, vagy legalább egy kicsit halványítani rajtuk, akkor mutatunk pár trükköt. Viszont, ha nem múlnak el, jobb, ha kivizsgáltatod magadat a biztonság kedvéért.

1. Aludj többet, Csipkerózsika

Tudjuk, hogy ez nagyon bugyuta tippnek tűnik, de ha tényleg a fáradtság miatt van, akkor egy kiadós alvás eltünteti a karikáidat. Már csak azért is jó, ha kipihened magadat, mert ha nem alszol eleget, sápadtabb leszel, és ettől még sötétebbnek tűnik a szemed alatti bőr.

via GIPHY

2. Jeget rá

Előfordulhat az is, hogy azért sötétebb a szemed alatt, mert kitágultak az erek a bőr alatt. Ezt könnyen orvosolhatod úgy, hogy hideg borogatást teszel rá, hiszen a hideg összehúzza az ereket, megszüntetve a fekete karikákat.

3. Polcold fel a fejed

Próbáld ki azt a trükköt, hogy egy párna helyett kettőt teszel a fejed alá elalvás előtt. Ez segíthet csökkenteni a szem puffadtságát reggelente.

via GIPHY

4. Krém

Szerencsére egyre jobb szerek készülnek erre a célra. Fontos, ha úgy döntesz, hogy valamilyen krémmel orvosolod a problémát, nézd meg az összetevőket, és olyat válassz, ami tartalmaz E-vitamint, koffeint vagy aloe verat.

5. Szuper keverék mandulaolajjal

Lefekvés előtt kenj fel magadra egy keveréket, amit mandulaolajból és E-vitaminból készítesz. Masszírozd be egy picit a bőrbe, a szemek alá, és térj nyugovóra!

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...