5 ok, amiért tűzveszélyes bedugva hagyni ezt a naponta használt konyhai eszközt

Számos konyhai eszköz jelenthet potenciális veszélyforrást, ha nem vigyázunk kellően, a balesetek megelőzésének sokszor pofonegyszerű módja van. Mutatjuk, miért húzd ki mindig a kenyérpirítód használat után!

Egy nagy család esetében szinte minden nap használjuk konyhánkban a kenyérpirítót, gyors készülődés közben azonnal elkészül a reggeli pirítós, de a kicsit szárazabb kenyerekbe is új életet lehet. Épp ez a gyakoriság az, ami magában hordozza a veszélyt, hogy nem is gondolunk rá, minden használat után ki kellene húznunk a kenyérpirítót. Ha nem áramtalanítjuk, még a legpraktikusabb eszköz is potenciális kockázatot hordoz, ami gyakran észrevétlen, ha pedig megtörténik a baj, tűzveszélyes lehet. Íme 5 ok, amiért érdemes kihúzni a kenyérpirítót, amikor nincs használatban.

Kattints a galériára, és olvasd el, miért kell kihúznod használat után a kenyérpirítód!

Könnyű azt feltételezni, hogy a modern biztonsági funkciók minden esetben megelőzik helyettünk a problémát, de még a legkorszerűbb kenyérpirítók sem bombabiztosak. Az új típusú eszközök már rendelkeznek automatikus kikapcsolással és akár távvezérlésessel működőt is találunk a termékkínálatban, ám ezek ugyanúgy meghibásodhatnak, mint bármely más technológia, ezért legyünk résen és végezzük el minden esetben ezt a pár másodperces mozdulatot.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...