5 ok, amiért teljes hülyeség fokhagymanyomót használni

A fokhagymanyomó szerintünk sem az élet főbb találmányai közé tartozik, főleg, ami a  tisztítását illeti. Na de mi az azmég, ami miatt nem éri meg?

Szóval, átgondoltuk mi is, és tökéletesen egyetértünk a delish cikkével, miszerint (minimum) 5 okot lehet mondani, ami miatt a fokhagymanyomó legtöbbünk konyhájából hiányzik - illetve kerülgetjük a fiókban.

1. Fura állag

Túl semmilyen és finom állaga lesz a fokhagymának kinyomás után. Legtöbbünk jobb szereti a kisebb-nagyobb darabokat, esetleg hajszálvékony szeleteket, de az a massza, amit a nyomó nagy nehezen kiprésel (a fele cumót benne hagyva a héj közé lapítva), valahogy nem tetszik nekünk.

Receptajánló:

2. Újabb felesleges eszköz

Ha már eszközöket halmozunk (amúgy is kicsi) konyhánkban, az a minimum, hogy többfunkciós legyen, hát nem? Mondjuk mint egy kézimixer vagy egy reszelő. Ha már helyet foglal, legyen nélkülözhetetlen.

3. Agresszívabb íz

Egy külön emiatt végzett kísérlet szerint akkor a legagresszívebb az íze, ha nyomóval préseljük - késsel aprítva finomabb, lágyabb aromát eredményez, ami egy fokhagymánál bőven elég.

4. Rémálom tisztítani

Mert benne ragad a héj és sokszor a gerezd fele, a lukak meg eltömődnek, így csak akkor van esélyünk, ha rögtön beáztatjuk vagy elmossuk, mosogatógéppel pedig inkább ne is próbálkozzunk.

5. Leég

Nagyon gyorsan leég, ha nyomóval nyomjuk, ezért inkább sütés, főzés nélküli fogásokhoz használjuk, amikhez nyersen kell adni - mondjuk egy padlizsánkrém, lángos vagy pesto.

Receptajánló:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...