5 ok, amiért a te ételeid sosem lesznek olyan finomak, mint a nagymamáidé

Hiába keresel, nem fogsz olyan jó szakácsot találni az életedben, mint amilyen a nagymamád. Eláruljuk, hogy miért!

Neked ki jut eszedbe, ha arra gondolsz, hogy ki készítette neked eddigi életed során a legfinomabb ételeket? Legtöbbünknek valószínűleg az anyukánk vagy a nagymamánk ugrik be először, mert a klasszikus főztjeiknél tényleg nem volt jobb. De miért van ez így, hogy hiába sorakoznak a jobbnál jobb receptkönyvek a polcunkon, mégsem tudunk olyan tökéletes ételeket készíteni, mint a nagyink? Íme néhány ok:

1. Szinte gyerek volt, mikor megtanult főzni

Sokak számára ismerősen hangzik a háztartástan és a technikaóra az általános iskolából. A régi szép időkben a háztartástan órákon a lányokat megtanították a főzés alapjaira, de a nagymamáink sokat tanultak az édesanyjuktól is. Például azt, hogy hogyan készítsenek tökéletes húslevestvagy rakott krumplit.

2. Recepteket és konyhai praktikákat cserélt a barátnőivel, szomszédasszonyokkal

Szinte minden nagyinak van egy titkos sütireceptje, ami valójában nem az övé, hanem a barátnőjétől vagy a szomszédasszonyától hallotta. A mi nagyijaink még nem ismerték a Facebookot és az Instagramot, hanem maguk mentek az új receptek után, vagy megelégedtek azzal a néhány családi recepttel, amit örököltek.

Ez is érdekelhet!

9 dolog, amit már te sem úgy csinálsz, mint a nagymamád

3. Mindent magának termesztett és nevelt

Régen a ház nem számított otthonnak addig, amíg nem volt kertje. A kertben zöldségeket és gyümölcsöket termesztettek, amiket nyáron befőztek, hogy télire is maradjon. Az ételek friss, háztáji alapanyagokból készültek. Sokak kertjében csirkék és kismalacok futkároztak, így nem kellett a boltban húst vásárolni. Szerencsére, néhány háznál még megmaradt ez a jó szokás.

4. Nem félt a zsírtól

Nagymamáink nem flancoltak kókuszzsírral és -olajjal, jó volt nekik a disznózsír is, amit a disznóvágásokkor tettek el egy jó nagy bödönben. Egész évben ezzel főztek, és minden étel isteni finom volt tőle.

5. Érzésre főzött

Manapság szinte havonta adnak ki új receptkönyveket, és az internet is tele van jobbnál jobb receptekkel. Nagymamáink korában azonban nem voltak ilyenek, sem haszontalan konyhai kütyük. Nagyon sok ételt csak érzésre csinált, nincs tökéletes receptje a palacsintára vagy a krumplis pogácsára. Ja, és mindig szeretettel készítette azt, amit készített.

Ezeket olvastad már?

via TheDailyMeal

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...