Az 5 legünnepibb húsétel

Karácsonykor minden háziasszony kitesz magáért. Te se maradj le, kezdd el tervezgetni már most az ünnepi menüt és válassz magadnak az alábbi extra húsfogások közül! 

Szilvával töltött sertésszűzreceptje

Ünnepekkor általában megengedjük magunknak a drágább alapanyagokat, ilyenkor szűzpecsenye, bélszín, kacsamell és egész pulyka is kerülhet az asztalra. Hogy biztosan jól sikerüljön a húsos főfogás, csokorba gyűjtöttük a legünnepibb recepteket, és segítséget is nyújtunk elkészítésükhöz.

Sertésből a legjobbat!

Szűzpecsenye, sertésszűz, szűzérme, mind ugyanazt takarja: a sertés legnemesebb részét. Könnyű vele dolgozni, sokféleképpen variálható, hamar elkészül, látványos és isteni finom. Egyszóval ideális fogás a karácsonyi asztalra.

Leggyakoribb elkészítési módja: felszúrás után megtöltjük és baconbe tekerjük (ami nemcsak csinosabbá teszi, hanem abban is segít, hogy ne száradjon ki a hús). A szűzpecsenyét ne süssük túl, mert könnyen kiszárad! A még finomabb összhatásért készítsünk mellé egy ízletes mártást.

Fejedelmi fogás

Bélszínnel (vagy más néven vesepecsenyével) ünnepelni kiváltságos dolog. Ha az alapanyagot beszereztük, már csak a legjobb receptet kell megtalálnunk hozzá: kézenfekvő megoldás lehet a nagy klasszikus előétel formájában, tatár beefsteakként felszolgálni, ha valami elegánsabbra vágyunk, tálaljuk carpaccióként. Ha inkább főételként szeretnénk kínálni, válasszuk a hagyományos steaksütést (ehhez segítséget itt találsz), de a Sztroganoff-bélszínnek se tud ellenállni senki.

A trenddel haladva

A rozé kacsamell éttermi berkekben jó néhány éve nagyon népszerű. Nem véletlen, hisz gyümölcsökkel párosítva és egy elegáns körettel tálalva mennyei étel. Jó hírünk van: otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük, csak néhány alapvető szabályt kell betartani, és voilá, már az asztalon is az ünnepi étel.

Nyerő duó: gyümölcs és hús

Az aszalt szilva, aszalt sárgabarack nagy kedvencek a konyhákban a tél beköszöntével, a karácsonyi menü összeállításakor is gondoljunk rájuk bátran: húsok belsejébe töltve különleges fogással kápráztathatjuk el szeretteinket. Nem beszélve arról, hogy a mezei csirkemellet is új dimenzióba repíti egy aszalványos töltelék.

Még több aszalt gyümölcsös hús

A tradicionális: pulyka

Sok családban elképzelhetetlen a karácsony pulykasült nélkül. Hogy ne legyen minden évben ugyanaz, variáljuk a recepteket, a lehetőségekben nincs hiány.

Pulykasültek receptjei

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...