Az 5 legjobb bolt, ahol kézműves szaloncukorhoz juthatsz

A szaloncukor a karácsony elengedhetetlen kelléke. Megmutatjuk nektek, hol juthattok minőségi finomságokhoz, amik nem sokáig díszítik majd a fát, mert nagyon hamar elfogynak.

Karácsony közeledtével a boltokat ellepik a különböző márkájú és ízesítésű szaloncukrok. A többség még mindig ezeket teszi a fára, pedig otthon is elkészíthető a csodás ünnepi finomság:

Marcipános szaloncukor 2.

A kókuszos szaloncukrok mellett készültek marcipánosak is a konyhámban. Hétvégén pedig a zselés verzióval próbálkozom. Ha minden jól megy, a recept hamarosan érkezik.  

Paleo szaloncukor

A szaloncukor a karácsony elmaradhatatlan szereplője, amit ezúttal cukor-, glutén- és tejmentesen készítettünk el.

Gesztenyés szaloncukor

Karácsonyi ízek, illatok, formák és bonbonok… a gesztenyés szaloncukor mindig is az egyik kedvencem volt, hát most megalkottam a saját verziómat glutén, cukor és adalékanyagok ...

Ha nincs idő a konyhában pepecselni, akkor érdemes a kézműves termékeket választani. Szerencsére, egyre több kézműves csokoládéműhely és cukrászda foglalkozik a szaloncukrok készítésével és árusításával. Összeszedtük nektek a legjobbakat:

1. Demeter Chocolate

A Demeter Chocolate a 2000-es évek óta készít prémium kategóriás bonbonokat, csokoládékat és szaloncukrokat. Az édességek családi vállalkozásban, Kiskunlacházán készülnek. Az idei év nagy újdonságai az Irsai Olivér szőlőpálinkás, a sós-pisztáciás és a Marc de champagne szaloncukor, de kapható náluk mézes málnapálinkás, vörösboros és sós karamellás ízű finomság is. A termékek megrendelhetőek a webshopjukról. Egy doboz szaloncukor ára 1890-2190 Ft/200g.

2.Cadeau Bonbon Manufaktúra

A Cadeau Bonbon Manufaktúra Balogh László nevéhez köthető, aki a gyulai Százéves Cukrászda üzemeltetője. Nyáron mi is megfordultunk náluk, de a cukrászda nem csak a süteményeiről, hanem kézműves bonbonjairól és szaloncukrairól is híres. Cadeau bonbonozó Budapesten, Kecskeméten és Székesfehérváron is található. Széles kínálattal várják a vásárlókat:

  • narancsos marcipán
  • passió gyümölcs marcipán
  • mogyoró nugát grillázzsal
  • szilvás marcipán dió darabokkal
  • málnás marcipán
  • meggyes kakaós
  • málna zselé
  • birs zselé
  • rumos trüffel
  • sós karamell

A szaloncukor kimérve, zacskóban 6900 Ft/kg. A dobozos csomagolásba 330g fér, ennek ára 2500 Ft.

3. Sulyán Cukrászda

A Sullyán Cukrászda két helyszínen, Veresegyházán és Gödöllőn várja a vásárlókat, a torták, édes és sós sütemények mellett kézműves szaloncukrokkal is, amik minden esetben természetes alapanyagokból készülnek. A kínálat óriási, ezekből az ízekből lehet például válogatni:

  • aszalt gyümölcsös
  • karamellás-mandulás trüffel
  • marcipános aszalt szilvás diós szaloncukor édesítőszerrel
  • mákos bejglis
  • mogyoróvajas
  • parajdi sós karamella
  • tejkaramellás
  • zserbós

A cukrászda teljes kínálata elérhető a webshopban. Karácsonyi szaloncukor-, bejgli- és süteményrendelések december 18-ig tudják fogadni, kizárólag Magyarország területéről. A dobozos szaloncukrok súlya általában 0,34 kg, áruk pedig 2590-3290 Ft körül mozog.

4. Bakos Marcipán

Kiváló minőségű és gyönyörű, szalonselyembe és színes alufóliába csomagolt szaloncukrot kínálnak, 12 féle ízű marcipános szaloncukrot kínálnak. Igazi békebeli finomságokat készítenek, amelyek minden esetben természetes alapanyagokból készülnek, mellőzve a mesterséges színezékeket és ízesítőket, valamint a tartósítószereket. Gondolnak a speciális igényű vásárlókra is, akik számára tej és származékaitól mentes készítményeket, valamint cukormentes csokoládékat és marcipánokat (xylittel édesített) is kínálnak. Boltjuk a főváros XXI. kerületében található, online boltjuk nincs, az aktuális kínálatról érdemes telefonon, vagy emailben érdeklődni.

5. Lyan Csokiműhely

A ferencvárosi csokoládéműhely 1991 óta kápráztatja el a vásárlókat különféle kézműves édességekkel. A finomságok kizárólag ellenőrzött forrásból származó minőségi alapanyagból készülnek. Különleges termékeik, az ehető alkoholkockák, amikkel jobb vigyázni, mert valódi alkoholból készülnek. A szaloncukrok külsejére és a belsejére egyaránt odafigyelnek. Tavaly és tavalyelőtt különleges ízesítésű szaloncukrokkal készültek a vásárlóiknak, ezért idén is érdemes figyelni a webshopjukat, vagy ellátogatni hozzájuk a Kinizsi utca 11-be, hátha találtok más finomságokat is a szeretteiteknek.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...