Az 5 legegyszerűbb sütemény, ami mindenkinek sikerül

Na nehogy már ne ehessünk süteményt csak azért, mert nem vagyunk profik! Ezek a sütitípusok olyan egyszerűek, hogy bárkinek sikerülnek majd!

Ha az ember cukrot kíván, nincs mese, neki kell állni sütni valamit. Valami egyszerűt. Gyorsat. Sokat. Összeválogattuk azokat a süteményeket, amelyeket a kezdőknek is ajánlunk, és mindenkinek, aki nem az a pepecselős fajta. Vagy csak nincs ideje és kedve bonyolítani a dolgot. 5 sütitípus, amit "bárki" meg tud sütni.

via GIPHY

1. KEVERT SÜTI

A kevert sütik lényege, hogy csak egy keverőkanál és egy, maximum két tál kell hozzájuk, de konyhai alapismeretet nem igazán. Minden egy edényben kerül összekeverésre. Általában sütőporos vagy esetleg szódabikarbónás süteményekről van szó, hiszen ezektől emelkedik meg a sütink sülés közben. Csak kikevered a tésztát, és mehet a tepsibe, zsutty.

2. BÖGRÉS SÜTI

A bögrés sütikben az a csodálatos, hogy szinte teljesen analfabéta, kevésbé felszerelt konyhával rendelkező sütivágyók is nekiveselkedhetnek, hiszen egy mezei bögrével (vagy joghurtos/kefires/tejfölöspohárral) kerül kimérésre minden hozzávaló. Sütőpor ide is kell!

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Gyors bögrés "zserbó"

Amikor nincs "kéznél" a Nagyi, de szeretnénk egy finom, ragacsos, diós, lekváros, csokis sütit enni, mindenféle méricskélés és bonyodalom nélkül, akkor fog nagyon jól jönni ez a ...

3. MUFFIN

A muffin már annyira közismerten könnyű süteménynek számít, hogy szinte ciki ezt sütni. Na jó, otthon simán bevállalnánk, de ha villantani akarsz, ne muffint vigyél! A variációk száma végtelen - tulajdonképpen egy kevert tészta muffinformába öntve, és ennyi! A száraz és nedves alapanyagokat általában külön keverik egymáshoz.

Duplacsokis rusztikus muffin

Szintén édesanyám receptje, többszöri átdolgozás után. Mivel én sokkal hígabbra csinálom a tésztát. És azért nem folyik szét, mert az első 5-7 perc alatt egy kéreg sül a tetejére, ...

4. CRUMBLE(aka morzsasüti)

A crumble lényege, hogy összeállítasz egy morzsolt vajas, lisztes (vagy zabpelyhes), cukros alapú tésztát, amit csak morzsázol, nem kell nyújtanod, és a gyümölcsös alap (például kockázott cukros-fahéjas almadarabok) tetejére szórsz, majd gyakorlatilag merőkanállal tálalsz.

5. KÓKUSZGOLYÓ

Ez pedig az abszolút jollyjoker - sütni sem kell. Kerül bele általában darált keksz, kakaópor, cukor, vaj vagy margarin, tej, némi rum, és meggy a közepébe. Ha azt elhagyod, még egyszerűbb! Hempergetni pedig kókuszban kell, természetesen.

Túrós kókuszgolyó

Ez egy roppant gyorsan elkészíthető, és nagyon finom édességrecept. Eddig aki kóstolta, mindenki elkérte a receptet. Mellesleg én is a neten találtam, csak egy kicsit a magam képére ...

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...